Læs mere om Pædagogik og psykologi her:

Pædagogik og psykologi


Overvejer du at arbejde med udvikling og undervisning af børn eller voksne? Her får du både teori og praktik. Læs mere her.

Læs om tidligere elevers vej til drømmestudiet her:

Jeg fik hjælp til hele ansøgnings-
processen
på Rønde Højskole

Sofie valgte Rønde Højskole på grund af vores studieforberedende linje og det gav pote, både personligt og i forhold til Sofies kvote-2 ansøgning.

Pædagogik og psykologi

Sofie Emilie Kristensen Dindorp læser psykologi på Syddansk Universitet. For hende blev opholdet på Rønde Højskole en hjælp til at fungere bedst muligt på studiet. Da Sofie valgte Rønde Højskolen var det på grund af pædagogisk og psykologisk linje. Hun forestillede sig, at hun ville blive klædt på til en god start – og det viste sig også at være rigtigt.

”Mit højskoleophold har hjulpet mig på rigtig mange områder i forhold til psykologistudiet. For det første er højskole med en studierelevant linje en rigtig god ting at skrive på en kvote 2-ansøgning, og man bliver hjulpet til at skrive en god ansøgning og komme igennem prøven på Syddansk Universitet, når det nærmer sig. For det andet har jeg fået en god basisviden på højskolen, og den har samtidig hjulpet mig lidt i gang og gjort mig klar til at studere igen efter et sabbatår,” fortæller hun.

Den bedst mulige studerende for Sofie var det også vigtigt, at hun brugte sit sabbatår på at udvikle sig selv, så hun kunne blive en god studerende. Og her er højskolen oplagt. Eleverne inspirerer hinanden, holder hinanden til ilden og hjælper hinanden med forberedelsen.

”Det vigtigste ved mit højskoleophold er alligevel, at jeg har udviklet mig og lært mig selv bedre at kende – og det er en kæmpe hjælp, når man på universitetet skal finde ud af, hvordan man for eksempel læser og tager noter på den mest effektive måde for en selv,” fortæller Sofie.

Læs mere om Pædagogik og psykologi her…

”Fagligt fik jeg mest ud af anatomiundervisningen på højskolen. Personligt var mit højskoleophold et af de skelsættende øjeblikke i mit liv. Jeg har mødt nogle af mine stadigvæk meget gode venner på højskolen. Det var en sjov og en sidste, på nogle områder, ubekymret tid, hvor verden stod stille i 4 måneder.”

”Jeg var utrolig glad for undervisningen på medicin/ sygeplejelinjen, hvor vi havde en utrolig dygtig medicinstuderende til lærer. Men jeg fandt også ud af, at jeg er meget andet end en skolepige, og det finder man ud af på højskole. Nu læser jeg til jordemoder, og det er drømmen. I hvert fald i udgangspunktet. Men både fødegangen og resten af systemet er alt for presset,”

Sygepleje- og medicin