Samarbejdsaftaler

Samarbejdsaftaler giver dig større udbytte

Mange uddannelser ser meget positivt på Rønde Højskoles studieforberedende linjer. For at du kan få mere udbytte af dit højskoleophold, samarbejder vi derfor tæt med nogle af dem. Disse uddannelser anbefaler dig at tage på Rønde Højskole, før du søger ind, for at forbedre dine chancer for at blive optaget.

VIA University College – Jydsk Pædagogseminarium
Jydsk Pædagogseminarium og Rønde Højskole har en gensidig interesse i at afklare, vejlede og styrke dig, der ønsker at uddanne dig inden for det pædagogiske område. Overvejer du at læse til pædagog, kan du med fordel forberede din seminarieuddannelse ved at afprøve fagligheden i praksis på Pædagogisk Linje.

Jydsk Pædagogseminarium ser særlig positivt på ansøgninger fra elever, der har fulgt Pædagogisk Linje på Rønde Højskole og anbefaler dette, hvis du vil forbedre dine muligheder for at blive optaget på pædagoguddannelsen.

VIA University College – Ernæring og Sundhed samarbejder med Rønde Højskole

Partnerskabsaftalens formål er at styrke samarbejdet mellem parterne om vejledning og rekruttering af  studerende, som har interesse i at uddanne sig og arbejde inden for sundhedsområdet i Danmark, nærmere betegnet VIA University College’s bachelor-uddannelse Global Nutrition and Health.

Baggrund
Udgangspunktet for aftalen er, at parterne opfatter hinanden som væsentlige og kompetente aktører i forhold til at skabe bedst muligt udgangspunkt for eksempelvis de internationale studerende, som ønsker at uddanne sig i Danmark. Visionen er, at unge ved først at gennemføre et ophold på Rønde Højskole, tilegner sig følgende:

• En introduktion til det danske sprog gennem intensiv sprogundervisning og kostskolesamværet med danske elever.
  • En generel indføring i dansk kultur, uddannelsessystem og samfundsforhold.
  • Et socialt netværk, som er væsentligt for at gennemføre et uddannelsesforløb.
  • Et introduktionskursus til Global Nutrition and Health samt besøg på VIA University College, som har til formål at forberede og afklare de unge i forhold til studievalg.
  • En fordel i forhold til at blive optaget på VIA University College Global Nutrition and Health, da højskoleeleverne har gennemgået et forberedelsesforløb og er bekendt med danske forhold.

1. Åbent Hus den 25. oktober

oktober 25 - 17:30 - 20:00
  2. Åbent Hus den 28. oktober

oktober 28 - 13:00 - 15:30