Ghana

Sydafrika

Frivilligt arbejde i Cambodja

Bliv global frivillig i Cambodia

– få erfaring med undervisning og youth empowerment og bliv en del af verdens største ungdomsnetværk

Vores danske samarbejdspartner har som en del af en verdensomspændende organisation en række spændende programmer med fokus på uddannelse, lokalt engagement og youth empowerment:

• Organisationen har deres egen skole, hvor de tilbyder skoleundervisning til børn i alderen 4-15 år. På øverste etage i samme bygning er man i gang med at indrette et youth hostel. Skolen genererer indkomst til orgsanisationens øvrige programmer.
  • Orgsanisationen driver også et tilbud til unge fra 13-19 år i et slumområde, hvor de får mulighed for at lære forskellige færdigheder såsom foto, IT og engelsk. Det sætter dem i stand til at skabe sig et godt fundament i tilværelsen. Derudover arbejdes der med social dannelse og engagement i lokale community projekter.
  • Organisationen arrangerer turistture til historiske og kulturelle seværdigheder i Cambodia samt oplevelser såsom ‘cultural nights’.
  • Orgsanitionen er desuden  er til stede i lokalområdet med forskellige projekter for børn, unge og marginaliserede ældre i udsatte områder.

Start din drømmerejse på Rønde Højskole

Hvad skal jeg lave?

Som global frivillig i Cambodia er der mange muligheder. Orgasationen hjælper dig med at finde en model med kombination af forskellige programmer, der passer både dig og organisationen godt. Det kan f.eks. være at arbejde på skolen tre dage om ugen og på et andet projekt 2 dage – eller alternativt et lidt mere blandet skema. Det vigtigste er at det giver meningfor alle parter. Mulighederne er mange.

Hvor skal jeg bo?

Som frivillig i Cambodia kan du vælge at bo på et værelse i hovedstaden Phnom Phen. Det ligger lidt udenfor centrum i et lækkert og livligt område, hvor du har kort til nogle af projekterne. Du kan også vælge at bo i orgsanisationens guest house.

Hvad koster det?

Du skal regne med ca. 4-5.000 kr. for flybilletten. Ophold med kost og logi ligger på ca. 8.000 kr. om måneden. Organisationen hjælper gerne med forslag til, hvor du kan søge om støtte til din tur. Derudover er der brugerbetaling til organisationen på 3.500 kr som går til at fastholde og udvikle kvaliteten og stabiliteten i organisationens  volontørophold.

Om Cambodia

Cambodia er et spændende land i Sydøstasien, der er fuld af glade mennesker og rig på kultur. Samtidig bærer på en uhyggelig historie.

Cambodia er et land med en vild historie og er gået fra at være det stærkeste imperium i Sydøstasien, for derefter at blive en fransk koloni og efter selvstændigheden til nærmest at være i politisk opløsning. Sidst i 1970’erne var Cambodia styret af Pol Pot, der ledte gruppen De Røde Khmerer, som arbejdede for at få et kommunistisk land. Det var et brutalt styre, som begik folkemord, og op mod 2 millioner cambodianere blev dræbt. Det medførte, at mere eller mindre en hel generation gik tabt, hvilket betyder, at Cambodia har en rigtig ung befolkning med mange ar på sjælen efter Pol Pot tiden.

Dette ændrer dog ikke på, at man i Cambodia bliver mødt af smil og glade mennesker, der har noget på hjerte. I storbyen Phnom Phen er der urban vibes, men byen har samtidig Sydøstasiens rolige sind. Udenfor byen kan man opleve en storslået natur. I Siem Reap finder man et eksempel på den kultur, som Cambodia bærer på i form af AngKor Wat, der er et kæmpe, fantastisk tempelkompleks tilbage fra det 12. århundrede.

Cambodia har altså masser at byde på, så det handler bare om at gå på opdagelse.

Priseksempel*

Flybillet 5.000 kr

Kost og logi i 3 måneder á 2.100 kr

Gebyr til samarbejdspartner 3.500 kr

Visa 300 kr

Samlet pris 15.100 kr.*

*Der tages forbehold for prisændringer.

Gør en forskel i verden med Rønde Højskole

TANZANIA

Vær med til at få dagligdagen til at fungere på et børnehjem for HIV ramte børn i Arusha.

CAMBODJA

GHANA

GUATEMALA

SYDAFRIKA

• Gør en forskel i verden

I Sydafrika er der mulighed for at bo sammen med andre frivillige i et hus, der ejes af vores samarbejdspartner. I Cameroun bor du hos en lokal værtsfamilie.

• Erfaring til kvote 2

• 3 måneder for 15.900 kr.