4 uger i Cambodja med Rønde Højskole

“Kombinationen af arbejde og rejse var genial, fordi man netop havde mulighed for at udforske en anden kultur, samtidig med at man så og oplevede en masse”

Jakob Søgaard Juul4. mdr. på ældrecenter i Guatemala

“Det bedste ved rejsen er helt klart at have lært alle de fantastiske børn at kende, som man selvfølgelig ikke kan lade være med at tabe sit hjerte til.”

Bianca Fomsgaard5 mdr. på børnehjem i Thailand

“Alle på skolen var så gæstfrie og at børnene var så åbne, så vi lynhurtigt fik knyttet et tæt bånd til dem”

Annemette Kristensen3 mrd på handicapskole i Tanzania

Læs mere om Pædagogik og psykologi her:

Pædagogik og psykologi


Overvejer du at arbejde med udvikling og undervisning af børn eller voksne? Her får du både teori og praktik. Læs mere her.

Læs mere om Sygepleje og medicin her:

Sygepleje og medicin

Sygepleje/medicin
Vil du være læge, sygeplejerske, jordemoder, tandlæge eller fysioterapeut? Læs mere om sygepleje og medicinlinje her.

Rejseprojektet

Forbered drømmerejsen på højskole

Drømmer du om at rejse og opleve verden som frivillig?

Med linjefaget Rejseprojekt kommer du på eventyr, der udvikler dig som menneske og beriger dit liv, samtidig med at du gør enestående forskel for en verden, der har brug for din hjælp.

Eventyret starter med et højskoleophold med grundig forberedelse. Efter højskoleopholdet er du 100% klar til at drage afsted. Nervøs, spændt og klar.

Din drøm, din rejse, din oplevelse

På linjefaget skræddersyr du din egen rejse. Uanset om du vil rejse med en makker, i en mindre gruppe eller alene, så hjælper vi dig på vej gennem overvejelserne, junglen af muligheder og alt det praktiske. Det væsentlige er at rammerne for din rejse bliver, som du vil have dem, hvad enten det gælder destination, varighed, pris og tryghed.

Du bestemmer indholdet – vi bidrager med viden, erfaring, netværk og sparring mens rejsen planlægges.

Højskoleopholdet

 • Mød andre unge der drømmer om at rejse
 • Skræddersy dit rejseprojekt med hjælp og sparring
 • Bliv godt klædt på til frivilligt arbejde

Rejs ud som frivillig i 2-6 måneder for under 20.000 kr.

 • Rejs alene eller flere sammen
 • Frivilligt arbejde på fx børnehjem, klinik, gadebørnsprojekt
 • Asien, Afrika, Sydamerika, Europa
 • Brug dig selv og gør en forskel

Læs videre nedenfor eller kontakt Rønde Højskole, hvis du vil vide mere.

Godt klædt på til drømmerejsen

Rejseprojektet er en del af et 4-5 måneder langt højskoleophold, hvor du følger fagene international politik, kultur, konflikthåndtering, religion og praktisk rejseforberedelse.

Fagene er alle med til at gøre dig rejseklar.

Praktisk rejseforberedelse
I timerne med praktisk rejseforberedelse tager vi udgangspunkt i dine forestillinger om at rejse som frivillig; hvilke evner du har, og hvad du vil og hvad tør du. Herefter finder du et sted at rejse hen og evt. en eller flere rejsekammerater. Dernæst skal det praktiske på plads som f.eks. flybilletter, forsikring, pakkeliste m.m. Du kan evt. også bruge tid på fundraising.

Undervejs vil vi vende de spørgsmål, der dukker op. Det kan være konkrete spørgsmål som ”Skal jeg have arbejdsvisum, eller kan jeg nøjes med turistvisum” eller ”Er der noget, der bekymret dig? Glæder du dig?”

Mere højskole

Sammen med rejseprojektet kan du vælge at følge en række andre linjer og fag. F.eks. er det en god ide at supplere rejseprojektet med en af linjerne Pædagogik og Psykologi, Sygepleje og Medicin eller Journalistik, medier & kommunikation. Og er du vild med at bruge kroppen kan du også få masser af Adventure og Idræt.

Bliv frivillig i den 3. verden

Rønde Højskole har kontakter forskellige steder i verden. Vær f.eks. med til at hjælpe gadebørn i Indien, spædbørn i Afrika, handikappede i Nepal eller unge mødre i Ecuador. Hjælp med at undervise i engelsk i Peru, bliv en del af personalet på et børnhjem, en handicapskole, en landsbyskole et hjem for gadebørn i Guartemala, Bolivia, Kirgistan, Thailand eller Tanzania. Mulighederne er mange.

Bliv frivillig i Europa – uden det koster dig noget!

Du kan også vælge at udføre frivilligt arbejde i et af de europæiske lande. Du bliver tilknyttet de europæiske volontørprogram  European Vonontary Service (EVS). Her kan du gøre en indsats i en miljø organisation, arbejde med handicappede, hjælpe hjerneskadede med genoptræning, arbejde som træner i en idrætsklub eller deltage i kunstprojekter.  Der er mange gode projekter at vælge imellem. Fordi det er et eu-støttet projekt får du dine udgifter til ud- og hjemrejse samt de nødvendige transportudgifter i værtslandet betalt. Ligesom du får kost og logi, ansvars- og sygeforsikring og lommepenge.

Hvad koster rejseprojektet?

Hvor meget koster det at deltage i rejseprojektet på Rønde Højskole, kan være et vigtigt/centralt spørgsmål.

Mens du er på højskolen, betaler du den almindelige pris for højskole. Læs mere

Prisen på din rejse afhænger af, hvor du rejser hen, og hvor meget du vil rejse rundt i landet. I Asien, Afrika og Sydamerika er leveomkostningerne, mad og husleje normalt meget lave. Et 3 måneders ophold kan gøres for:

Flybilletten                                    5 – 8.000 kr.
Leveomkostninger                        4 – 5.000 kr
Vaccinationer, visum, forsikring     3 – 4.000 kr.
+ lommepenge

Hvis du vil på safari, trekking, ø-hoppe eller ligende, skal du regne med ekstra udgifter. Du kan hurtigt bruge 10.000 kr. ekstra her.

Derudover skal du, hvis du ikke har det i forvejen eller kan låne, regne med ekstra udgifter til rygsæk, myggenet og rejseapotek.

Kalender

 1. Åbent Hus den 5. april

  april 5 - 17:30 - 20:00
 2. Foredrag med Simon Elsborg Nygaard: Bæredygtighed og trivsel – Højskolernes og psykologiens rolle

  april 9 - 19:00 - 20:30
 3. Åbent Hus den 14. april

  april 14 - 12:30 - 15:00

Læs om tidligere elevers vej til drømmestudiet her:

Læs mere om Journalistik, medier & kommunikation her: