Læs om tidligere elevers vej til drømmestudiet her:

Læs mere om Pædagogik og psykologi her:

Pædagogik og psykologi


Overvejer du at arbejde med udvikling og undervisning af børn eller voksne? Her får du både teori og praktik. Læs mere her.

Læs mere om Science & Technology her:

Science & Technology


Science & Technology er et arbejdende laboratorium, hvor du får viden om og erfaring med anvendt fysik, kemi, biologi og matematik. Læs mere her.

Projektledelse i januar

Projektforløb i januar: “Skab værdi for andre!”

Et kursus med fokus på projektledelse i januar, med personlig udvikling og udvikling gennem fællesskaber.
I januar måned 2019 har du mulighed for at være deltager på 4 ugers forløb, der centrerer sig omkring projektledelse med afsæt i skolens studieforberedende linjer.

Det vil sige at du med afsæt i enten pædagogik & psykologi, sygepleje & medicin, science & technology , eller i en kombination af disse, vil udvikle et projekt, som gør en forskel for andre og dig selv.

Det vil ske i samarbejde med andre engagerede unge, som har sporet sig ind på et fagområde de brænder for, eller som ønsker at undersøge mulighederne og egne interesser.

Et projekt der betyder noget for andre
Målet er at udvikle et praktisk projekt, som involverer andre mennesker – oplyser dem, gør dem klogere, giver dem mere livskvalitet og gør dem gladere, alt imens DU bliver afklaret med dine kompetencer og interesser. Du vil i løbet af måneden blive inspireret af spændende foredragsholdere, som er lykkedes med egne målsætninger, drømme og projekter.

I januar skubber vi til folks grænser, for vi vil se fantastiske projekter!

Du vil igennem de fire uger blive undervist i:

 • Ideudvikling, kreativitet og opgaveløsning
 • Målsætning og planlægning
 • Projektledelse
 • Samarbejde og teambuilding
 • Personlighedstyper
 • Præsentationsteknikker og kommunikation

Det kan for eksempel være:

”Vi lavede et kulturmødeprojekt – det handlede om, at få beboerne i lokalområdet til at møde flygtninge på højskolen. Vi fik arrangeret en aften med mad, præsentationer og samtaler på tværs af mennesker, alder og kulturer. Der var rigtig god respons fra deltagerne! Jeg lærte personligt, at målene og forventningerne med fordel justeres og
tilpasses i en proces – så kan man lykkes. Samtidig overskred jeg en masse grænser ved at henvende mig til fremmede og bede dem om noget. Jeg lærte om sig selv og andre i gruppesammenhæng”. Nanna, elev 2016
”Vores projekt var at sprede budskabet om, at sundhed og idræt er for alle. De behøver ikke være dyrt og tidskrævende, men folk skal inspireres og have det sjovt. Vi lavede en samarbejde med gymnasiet i byen, hvor vi fik en gruppe elever til at følge vores
træningsprogrammer. Vi fulgte dem over tid, målte på deres sundhed og motivation. Derudover lavede vi et tilbud for hele byen med fælles motion og oplysning om sundhed. Jeg synes, det var en succes! Jeg blev klogere på mig selv, hvordan jeg arbejder godt, og hvor mine kompetencer ligger. Derudover blev jeg fagligt klogere på emnet, altså hvordan man gør motion sjovt i praksis”. Christina, elev 2016

Events og højskoleliv:

Projekterne kan munde ud i events på højskolen, i lokalsamfundet, på digitale platforme eller i samarbejde med en virksomhed eller en forening.

Mulighederne er mange, og DU er med til at definere dem!

Sideløbende med projekterne vil du blive tilbudt højskolefag indenfor musik, idræt og kreative fag. Du vil møde højskolelivet, når det er allerbedst: en masse samvær med andre unge, som brænder for at lære og udvikle – og bare være sammen.

Pris:

Kurset varer 4 uger og koster 500,- kr. pr. uge, hvis du følger kurset som en del af et langt højskolekursus. Kursusprisen inkluderer undervisning, kost og logi på dobbeltværelse.

Er du vores næste deltager i januar 2018, så kontakt os for tilmelding.

Vi glæder os til at møde dig!

Kalender

 1. Åbent hus den 17. november

  november 17 - 10:00 - 15:00
 2. “Syng, spis og snak” på Rønde Højskole i november

  november 21 - 18:30 - 21:00
 3. Åbent hus den 10. december

  december 10 - 17:30 - 20:00

Læs mere om Sygepleje- og medicin her:

Sygepleje- og medicin

Sygepleje/medicin
Vil du være læge, sygeplejerske, jordemoder, tandlæge eller fysioterapeut? Læs mere om sygepleje-/medicinlinje her.