Læs om tidligere elevers vej til drømmestudiet her:

Sara

”Økonomi og erhvervsliv er også at kunne snakke med mennesker”

Økonomi er måske ikke det første fag, der falder dig ind, når du tænker på højskolefag. Men det burde det måske være? I hvert fald ifølge tidligere højskoleelev Sara Sofie Kiilerich. For unge, der er interesserede i at arbejde med erhvervsøkonomi, kan sagtens få udbytte af et højskoleophold, mener hun.

Læs mere om Pædagogik og psykologi her:

Pædagogik og psykologi


Overvejer du at arbejde med udvikling og undervisning af børn eller voksne? Her får du både teori og praktik. Læs mere her.

Læs mere om Science & Technology her:

Science & Technology


Science & Technology er et arbejdende laboratorium, hvor du får viden om og erfaring med anvendt fysik, kemi, biologi og matematik. Læs mere her.

Projektledelse og entrepenørskab – med afsæt i studieforberedende linjer

Projekter der betyder noget for andre – og for dig

Projektledelse og entrepenørskab er et fire ugers kursus med fokus på projektledelse, personlig udvikling og udvikling gennem fællesskaber. I tæt samarbejde med Aarhus Universitet skaber vi de bedste rammer for at du kan både teoretisk og praktisk erfaring med projektledelse og entrepenørskab. 

Spekulerer du nogle gange over, hvordan du skaber forandring for andre eller for dig selv? Over hvordan man oplyser andre, gør dem klogere, forbedrer deres livskvalitet eller gør dem gladere? Alt imens du selv bliver afklaret om dine interesser og kompetencer?

Sammen med dine højskolekammerater udvikler du et praktisk projekt, som involverer andre mennesker. Du arbejder indgående med et specifikt studierelevant fagområde og får dermed også mulighed for at bruge din erfaring i en eventuel kvote 2-ansøgning. 

Vi kommer til at puffe til folks grænser, for vi vil se fantastiske projekter!

Engagerende undervisning

Lærerne på kurset er engagerede undervisere fra Aarhus Universitet og Rønde Højskole, som i løbet af kurset bringer dig gennem en proces, hvor får du kendskab til og prøver kræfter med emner som

 • Personlig indsigt
 • Teambuilding 
 • Kreativitet
 • Idéudvikling 
 • Prototyping 
 • Design  
 • Præsentationsteknik 

Forståelsen for projektorienteret arbejde vil du kunne bruge i sammenhænge, hvor mennesker skal samarbejde; f. eks på en fremtidig uddannelse, i foreningsarbejde eller i dit arbejdsliv. Mange af projektværktøjerne kan også bruges som inspiration i dit privatliv.

Kurset giver dig også inspiration og udfordringer fra spændende foredragsholdere, som er lykkedes med at nå egne målsætninger, at drømme stort og at forandre gennem projektarbejde.

Studieforberedende linjer, andre fag og højskoleliv 

Projekterne i kurset knytter direkte an til hovedemnerne på de studieforberedende linjefag Psykologi & Pædagogik, Sygepleje & Medicin samt Science & Tecnology eller til en kombination af disse emner. 

Den første uge af kurset er der undervisning på den studieforberedende linje, du har valgt. I anden uge starter projektundervisningen, og sideløbende med den har du også mulighed for at have fag indenfor musik, idræt og kreativitet. Du vil også møde højskolelivet, når det er allerbedst: En masse samvær med andre unge, som brænder for at lære nyt og skabe en bedre verden omkring dem – og bare være sammen.

Pris

Kurset varer 4 uger fra 2. januar til 30. januar 2021 og koster 775,- kr. pr. uge og tilbydes til elever på Rønde Højskoles lange kurser i efteråret eller foråret. Kursusprisen inkluderer undervisning, kost og logi på dobbeltværelse.

Er du vores næste deltager i januar 2021? Kontakt os for tilmelding.

Vi glæder os til at forandre en lille del af verden sammen med dig!

Kalender

 1. Åbent Hus på Rønde Højskole den 8. december

  december 8 - 17:00 - 19:00

Nyheder

 • Sara”Økonomi og erhvervsliv er også at kunne snakke med mennesker”27. november 2020 - 9:15

  Økonomi er måske ikke det første fag, der falder dig ind, når du tænker på højskolefag. Men det burde det måske være? I hvert fald ifølge tidligere højskoleelev Sara Sofie Kiilerich. For unge, der er interesserede i at arbejde med erhvervsøkonomi, kan sagtens få udbytte af et højskoleophold, mener hun.

 • Elev-voxpop: Science & Technology13. november 2020 - 14:56

  Læs om tre højskoleelevers oplevelser på linjefaget Science & Technologi. De har bl.a. oplevet, at faget har givet dem mulighed for at afprøve de naturvidenskabelige fag og en følelse af retning i forhold til studievalg.

 • På sommerhøjskole med din teenager16. september 2020 - 13:38

  Oplev en fantasktisk aktiv uge sammen med din teenager. Familiekurset på Rønde Højskole er for dig , der gerne vil have en aktiv uge med dine børn med unge fra 12 år og opefter. Familiekurset er aktiviteter, sjov og ballade med jævnaldrene samtidig med, at I får god tid sammen som familie. Prøv kræfter med blandt andet kano/kajak, snorkling, fiskeri, kreativitet, klatring på klatrevæg, mountainbike, bålmad, natløb, overnatning i shelter, fortælling, adventure-race, maddyst, slackline, turneringer og sæbekasserally.

Læs mere om Sygepleje- og medicin her:

Sygepleje- og medicin

Sygepleje/medicin
Vil du være læge, sygeplejerske, jordemoder, tandlæge eller fysioterapeut? Læs mere om sygepleje-/medicinlinje her.