Læs mere om Journalistik, medier & kommunikation her:

Læs om tidligere elevers vej til drømmestudiet her:

Højskolen var helt sikkert min billet ind i journalistikken

Egentlig ville Pernille Skjøtt Danielsen have været ud som backpacker for anden gang. Ikke mindst for at skubbe bekymringerne om fremtiden foran sig lidt endnu.

Pernille Skjøtt Danielsen var godt klar over, at oddsene for at blive optaget på Danmarks Medie-og Journalisthøjskole ikke var særligt gode. Så da hendes far foreslog et højskoleophold, begyndte hun at overveje det.

”Jeg havde, ligesom så mange andre, været på den klassiske backpackertur i Asien, hvor jeg arbejdede på et børnehjem i Cambodja. Her blev jeg klar over, at jeg i hvert fald skulle have et erhverv, hvor jeg har med mennesker at gøre, og at man så kunne kombinere det med at fortælle historier var jo bare endnu bedre. Men jeg vidste jo godt, det var svært at komme ind. Og min far skubbede rigtig meget på, da jeg egentlig havde planer om en smuttur til Afrika for at lufte backpackertasken igen – og netop udskyde alt den snak om fremtid og drømme. Men fordi min far pressede på, og jeg så småt kunne se ideen i at begynde at tænke lidt mere langsigtet, gav det pludselig rigtig god mening med et højskoleophold. Og jeg er min far evig taknemmelig for, at han overtalte mig til at komme på højskole, for det har helt sikkert været min billet ind i journalistikken,” fortæller Pernille.

”Der var helt sikkert typer, jeg aldrig ville have snakket med udenfor højskolen”

Da Pernille skulle vælge højskole, gik hun primært efter den fagpakke, der passede hende bedst. Og der var Rønde Højskole et godt valg for hende.
Jeg havde kun hørt godt om højskolen, og jeg synes, at de fag, som de tilbød stemte godt overens med det, som jeg gerne ville have ud af mit højskoleophold. Fagligt gav højskolen mig redskaber til at klare optagelsesprøven, og derudover at jeg egentlig var klædt bedre på, da vi startede på første semester på studiet. Derudover synes jeg også, at jeg har kunnet bruge det sociale på højskolen til at overføre det til studiet, når man er ude i kildesituationer – der var helt sikkert typer på højskolen, som jeg aldrig nogensinde ville have snakket med uden for højskolen, men som man jo blev rigtig gode venner med, fordi man i et halvt år boede under samme tag. Det kan jeg bruge i forhold til at have et åbent sind, hver gang jeg møder nye mennesker.”

”Vi kunne støtte hinanden”

Personligt har højskoleopholdet også været et vendepunkt for Pernille.

”Jeg blev meget mere selvstændig og målrettet ved at gå på Rønde Højskole. Jeg lærte at sætte mig noget for, og i løbet af opholdet arbejdede jeg hen imod det mål, som i det her tilfælde var optagelsesprøven. Det var også rigtig fedt, at vi var flere, som havde samme mål og derfor kunne bruge og støtte hinanden i det. Og lige nu sidder jeg på mit kontor på Århus Stiftstidende, hvor jeg er i praktik i halvandet år. Journalistik er stadig drømmen. Men om det skal være lokaljournalistik, som jeg på nuværende tidspunkt beskæftiger mig med, ved jeg ikke. Der er så mange forskellige ting, man kan bruge journalistikken til, og jeg vil helt sikkert gerne lidt mere rundt i faget, før jeg for alvor beslutter mig for, på hvilken hylde lige netop min journalistik hører hjemme. Men vejen for at komme igennem nøglehullet til optagelsesprøven var 100 procent at vælge et højskoleophold på Rønde Højskole. Her fik jeg redskaberne.”

Nyheder

  • Det vil være provokerende at sige tillykke til dig, der ikke kom ind, men et bump på vejen er også en mulighed for at gøre noget andet. Livet er mere end en lineær plan, som er mejslet i sten. Et bump på vejen er mulighed for at gøre sig andre erfaringer, der kan bidrage med positiv betydning for et menneskes udvikling.

  • Det vil være provokerende at sige tillykke til dig, der ikke kom ind, men et bump på vejen er også en mulighed for at gøre noget andet. Livet er mere end en lineær plan, som er mejslet i sten. Et bump på vejen er mulighed for at gøre sig andre erfaringer, der kan bidrage med positiv betydning for et menneskes udvikling.

  • Hvordan sikrer man at det studie og den karriere man vælger passer godt til det liv man vil leve? Hvordan spiller livets tilfældigheder ind på gode valg? Det har forstander Birgit Fuglsbjerg gjort sig lidt tanker om her.