Nyheder

Højskolelærer: Eleverne skal lære at elske naturen på højskolen - for de er den generation, der kan vende udviklingen

Højskolelærer: Eleverne skal lære at elske naturen på højskolen – for de er den generation, der kan vende udviklingen

Højskolelærer og Ph.d i biologi Sigrid Nielsen er underviser på valgfaget Naturen Kalder, der handler om at finde eller genfinde kærligheden til naturen, fordi vi passer på det vi holder af. Læs artiklen her.
Lasse Esbensen

”Jeg har svært ved at beskrive, hvor meget højskolen har betydet for mig personligt.”

Lasse Esbensen var elev på Rønde Højskoles linjefag Science & Technology. Nu læser han Biologi på Aarhus Universitet. Læs om hans oplevelse her
Nana Gadegaard

”På højskolen fik jeg troen på, at jeg godt kan.”

Nanna Gadegaard læser ergoterapeut på VIA i Århus. Vejen til studiet gik igennem et højskoleophold på Rønde Højskole, der gav hende mod på at følge sin drøm og tro på sig selv.
Sciencelinjen på tur

Højskolelærer: Naturvidenskab bør være en naturlig del af almendannelsen

Poul Abildgaard er underviser på linjefaget Science & Technology på Rønde Højskole. Her vil han genoplive naturvidenskaben som vigtig disciplin, for vi har glemt, hvad den betyder for dannelsen.
Glædelig jul 2021

RHE Julehilsen 2022

Rønde Højskole og Efterskole ønsker alle en glædelig jul og et godt nytår.
Emma Præst

”Højskoleeleverne lærer, fordi det er interessant- ikke fordi de er under pres.”

I en tid, hvor unges mistrivsel er det helt store hovedbrud byder højskolerne ind med en væsentlig forandring i de unges liv: nemlig det at lære, bare fordi det er noget, man brænder for.
Kasper Petersen højskoleelev

“I højskoleuniverset bliver du en del af noget større”

Kasper Petersens drøm er at blive iværksætter og få sin egen virksomhed. For ham blev højskoleopholdet det, der hjalp ham med at finde sit fokus: En uddannelse inden for naturvidenskaben.
Science &Technology- holdet forår 2022

Det laver vi på Science & Technology

Robot-olympiade, kolde colaer, universitetsbesøg og truede dyrearter – opfinderne er vidt omkring på linjefaget Science & Technology! Her er de 5 sjoveste cases, højskoleeleverne har arbejdet med her i foråret:
Det laver vi på Business & Economics

Branding, iværksætteri, universitetsbesøg og nationalregnskab -vi har travlt på linjefaget Business & Economics! Her er de 5 sjoveste cases, højskoleeleverne har arbejdet med her i foråret: