Kvæler Løvens Hule den danske iværksætterånd

Kvæler Løvens Hule den danske iværksætterånd?

Alt i vores tid skal være bæredygtigt. De fleste vil gerne betale lidt ekstra for at få et produkt, der ikke skader vores klode unødigt. Vi er for længst ovre den tid i dansk politik, hvor højrefløjen ikke tog klimaforandringerne alvorligt. Alle er efterhånden enige om, at bæredygtighed er vejen frem, og vi får klimaskam, når vi gør noget, der forurener meget. I 2022 er de danske forbrugere meget klimabevidste, og vi efterspørger i høj grad bæredygtige produkter. Men der sker noget bekymrende på udbudssiden.
Sangskriverkonkurrence: skriv en sang om fællesskab, frihed og håb!

I anledning af Rønde Højskole og Efterskoles 125 års jubilæum vil vi gerne synge om fællesskab, frihed og håb. Derfor kan du nu deltage i vores sangskriverkonkurrence, vinde 3000 kroner og få sat musik til din tekst af komponist Marianne Søegaard.
Forstander Birgit Fuglsbjerg Rønde Højskole

Vil du have en eksperts vurdering? Så spørg en mand

Der har i de seneste årtier været store fremskridt i lige forhold til kvinders uddannelse både i forhold til niveau og udbredelsen af kvinder i de naturvidenskabelige studieområder. Men alligevel er tendensen der stadig: Mænd læser naturvidenskab, kvinder læser humaniora. Det sætter forstander Birgit Fuglsbjerg fokus på i dette indlæg.
Greenwashing

Falder du for greenwashing i supermarkedet?

Glædelig jul 2021

RHE Julehilsen 2021

Rønde Højskole og Efterskole ønsker alle en glædelig jul og et godt nytår.
Steffen Tornbjerg, højskolelærer på Business & Economics

“Det er ikke en naturlov, at vi alle skal gøre alt det, vores forældres generation har gjort”

“Fremtiden er højskoleelevernes, og intet er skrevet i sten på lang sigt. Det er ikke en naturlov, at vi alle skal tage et 30-årigt boliglån, arbejde i en bank og gøre alt det, vores forældres generation har gjort." Derfor er omdrejningspunktet på Business & Economics, at eleverne skal tage ansvar for både deres egen og landets økonomi og forbrug.
Pædagogik og psykologi

Sofie fik hjælp til hele ansøgningsprocessen til psykologistudiet på Rønde Højskole. Læs hendes historie her…

Sofie Emilie Kristensen Dindorp læser psykologi på Syddansk Universitet. For hende blev opholdet på Rønde Højskole en hjælp til at fungere bedst muligt på studiet. Da Sofie valgte Rønde Højskolen var det på grund af pædagogisk og psykologisk linje. Hun forestillede sig, at hun ville blive klædt på til en god start – og det viste sig også at være rigtigt.

På sommerhøjskole med din teenager

Oplev en fantasktisk aktiv uge sammen med din teenager. Familiekurset på Rønde Højskole er for dig , der gerne vil have en aktiv uge med dine børn med unge fra 12 år og opefter. Familiekurset er aktiviteter, sjov og ballade med jævnaldrene samtidig med, at I får god tid sammen som familie. Prøv kræfter med blandt andet kano/kajak, snorkling, fiskeri, kreativitet, klatring på klatrevæg, mountainbike, bålmad, natløb, overnatning i shelter, fortælling, adventure-race, maddyst, slackline, turneringer og sæbekasserally.
Rønde Højskole Science & Technology

Kan du opklare et mord?

På Science & Technology har eleverne udviklet en mordgåde, som højskolens øvrige elever skal løse. En mordgårde trækker på masser af elementer fra Science & Technology, da den løses mest effektivt med naturvidenskabelige værktøjer.