Ny højskoleforstander og skoleleder fundet til Rønde Højskole og Efterskole

Skolens bestyrelse er glade for at kunne offentliggøre, at Anders C. Munthe tiltræder som ny højskoleforstander for Rønde Højskole og skoleleder for den samlede højskole og efterskole den 1. november 2023.

“Bestyrelsen har ved ansættelsen lagt vægt på at finde en forstander, som udover at harmonere med skolens værdisæt har erfaring fra de frie skoler og en solid ledelseserfaring. Det er vi overbevist om, at vi har fundet med Anders,” fortæller bestyrelsesformand Bitter Rasmussen.

Anders C. Munthe kommer med en stor og bred erfaring fra skoleverdenen – med 10 års erfaring som lærer i de frie skoler og senest fra en stilling som skoleleder på Engdalsskolen i Aarhus kommune. Anders er mangeårigt medlem af FDF og har blandt andet været instruktør og kursusleder – på FDF’s lederuddannelse.

“Jeg er et skolemenneske i klassisk betydning. Jeg finder det dybt meningsgivende at have en hverdag, hvor jeg har mulighed for at bidrage til udvikling og dannelse”, fortæller Anders og fortsætter: “I den forbindelse er højskolebevægelsen noget helt særligt for dansk og nordisk skoletradition. Dannelse og dannelsestænkning har været gennemgående i hele mit arbejdsliv. Når vi står på skuldrene af den danske skoletradition med sit udgangspunkt i Grundtvig, kan vi noget helt særligt, som vi skal værne om og udvikle med respekt”.

Anders C. Munthe overtager stafetten fra højskoleforstander og skoleleder gennem 11 år, Birgit Fuglsbjerg, som har valgt at fratræde stillingen fordi – som hun har udtrykt det – “alting har sin tid”.

“Jeg er klar over, det er nogle “store sko”, jeg skal fylde efter mange år med en dygtig og meget vellidt leder af Rønde Højskole og Efterskole. Men jeg er meget glad for tilliden og muligheden for at komme til Rønde. Jeg glæder mig rigtig meget til at komme i gang og ikke mindst til samarbejdet med medarbejderne og bestyrelsen og mit nye liv i Rønde”, slutter Anders.

Anders er oprindelig uddannet som lærer fra Aarhus dag- og aften Seminarium i 2000 og har taget en videreuddannelse som Cand. pæd. psyk i 2008. I 2010 afsluttede han diplom i ledelse fra Danmarks forvaltningshøjskole. Senest har han i 2022 gennemført Master i Offentlig ledelse fra Syddansk Universitet.

Privat er han gift med Mette og sammen har de tre børn, hvoraf de ældste 2 har været elever på Rønde Efterskole. I fritiden fylder musik og friluftsliv med blandt andet kajak og ski. Anders flytter til Rønde med sin familie, når skolen har fået etableret en passende bolig.