Livet, universet og alting

UGE 28, 7. JULI – 13. JULI 2018

Kursusleder: Poul Abildgaard, højskolelærer

Se ugeskema klik her…

Vi tænker måske ikke over det til daglig. Men naturvidenskab og teknologi udgør en væsentlig og meget vigtig del af den måde vi lever vores liv på. Vi tænder som en selvfølge for lyset og fjernsynet, vi går på nettet, tager piller mod hovedpine, rejser på ferie til Mallorca. Alt dette skylder vi naturvidenskabelige opdagelser og teknologiske opfindelser.

Denne uge vil sætte fokus på naturvidenskabens og teknologiens indflydelse på vores liv og samfund, og er for alle, der er interesseret i naturvidenskab og teknologi. Videnskaben sætter stadig flere milepæle i vores forståelse af det univers og den verden vi lever i og teknologien udvikler sig med rivende hast. Hvad ved vi nu om kosmos, om exoplaneter, hvor langt er vi nået med kunstig intelligens, førte opdagelsen af Higgs partiklen til større indsigt i atomernes opbygning, hvornår kan vi sætte os ind i den første førerløse bil?

Det bliver en uge, hvor vi skal rundt i naturvidenskabens mange forskellige grene lige fra astronomi over biologi og den døde menneskekrop til læren om atomer. Vi skal kigge på spændende opdagelser, vi skal prøve at kigge ind i den hvor teknologiske udviklings fremtid og måske få et glimt af hvordan det fremtidige samfund kommer til at se ud.

Men naturvidenskab handler ikke kun om at høre. Vi skal også selv prøve at have ’hands on’ og afprøve den nyeste teknologi. Vi skal selv prøve at programmere robotter, og vi skal ikke mindst diskutere de mange naturvidenskabelige og teknologiske spørgsmål, som udviklingen fører med sig. Det bliver en uge med spændende foredrag, diskussioner, ny indsigt og sjove værksteder.

Kalender

  1. Weekend med vandringer

    oktober 19 - 20:00 - oktober 21 - 16:00
  2. ”Syng, spis og snak” på Rønde Højskole

    oktober 31 - 18:30 - 21:00
  3. november 5 - 17:30 - 20:00