Kunst, glas, ler & billedværksted

Drømmer du om at lære at tegne – eller måske at blive bedre til det? Vil du i en periode fordybe dig i maleriets kompositioner og prøve kræfter med farvens mysterier? Måske forestiller du dig at begrave hænderne i ler og forme alt – lige fra små ydmyge fingerfigurer til fade, skåle og modelleringer?

I de to værkstedsfag – ler og billede – arbejder vi med oplæg, som både er for begyndere, men som også kan foldes ud og give udfordringer for dig, der kommer med erfaringer og kunnen i forvejen. Begge værksteder begynder med en introduktion til fagenes grundlæggende discipliner og metoder. Inspiration til arbejdet hentes både i kunsthistorien og hos nulevende arbejdende kunstnere.

Keramik
Vi arbejder med enkle metoder, så alle kan være med, og som med det samme resulterer i ting, du både kan bruge og kan være stolt af! Metoderne åbner for eksperimenter, som du kan videreudvikle i løbet af kurset. Vi arbejder i stentøjsler, som dekoreres, glaseres og brændes.

Billedværksted
Vi indleder med et kort tegnekursus, hvor vi arbejder med grundlæggende færdigheder – blik for rum, proportioner, lys og skygge og afprøver en bred vifte af tegneredskaber – f.eks. kul, grafit og tusch. Farvens uendelige palet prøver vi af både på papir og lærred – ofte med afsæt i et tema. Billederne hænger vi op til udstilling på skolen.

Glas
Glas er et spændende materiale at arbejde i. Vi arbejder i floatglas(vinduesglas), og du får mulighed for at lave dine egne unikke billeder, fade, lysestager, figurer – eller hvad du får ideer til. Du lærer at arbejde i glas, så du hurtigt kan skære, knække, klippe og dekorere det. Herefter formes  det i vores glasovn, hvorefter det spændende øjeblik kommer, hvor resultatet kan ses.

Kalender

  1. Foredrag: Riis Ekspeditionen

    oktober 24 - 19:00 - 21:00
  2. Morten Kjær live på Rønde Højskole

    oktober 28 - 19:30 - 22:00
  3. Åbent hus den 29. oktober

    oktober 29 - 17:30 - 20:00