Indlæser Begivenheder

« All Events

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Aflyst – Natur og psykisk sundhed – Kan grønne omgivelser i barndommen mindske risikoen for at udvikle psykiske lidelser?

20. april 2020 - 19:30 - 21:00

Natur og psykisk sundhed – Kan grønne omgivelser i barndommen mindske risikoen for at udvikle psykiske lidelser_

Natur og psykisk sundhed – Kan grønne omgivelser i barndommen mindske risikoen for at udvikle psykiske lidelser?

Den 20. april kl. 19.30 kommer forsker ved Aarhus Universitet Kristine Engemann og holder oplæg i forbindelse med Forskningens døgn.

Naturen er igennem århundreder blevet fremhævet for sin restituerende effekt, og de fleste kan genkende at en gåtur ved stranden eller i skoven har en positiv indvirkning på humøret. Forskningen har vist, at kontakt med naturen er forbundet med øget psykisk velbefindende, og direkte kan mindske stress, depression og posttraumatisk stress. I en verden hvor flere flytter til byerne, og naturen er presset for plads, vil færre mennesker opleve naturen i deres hverdag. Dette kan på sigt få konsekvenser for vores psykiske sundhed. I mit arbejde som forsker, kombinerer jeg data fra de danske sundhedsregistre med satellitbilleder for at undersøge om natur under opvæksten kan være en beskyttende risikofaktor for psykiske lidelser. Resultaterne har vist at børn, der vokser op med grønnere omgivelser har mindre risiko for at udvikle psykiske lidelser senere i livet. Dette tyder på at grønne omgivelser er en vigtig faktor i byplanlægningen med formålet at skabe et sundere bymiljø.

Foredraget er gratis og åbent for alle.

Detaljer

Dato:
20. april 2020
Tidspunkt:
19:30 - 21:00

Sted

Rønde Højskole
Skolevej 2
Rønde, 8410 Danmark
+ Google Maps
Telefon
86371955
Se Sted hjemmeside

Detaljer

Dato:
20. april 2020
Tidspunkt:
19:30 - 21:00

Sted

Rønde Højskole
Skolevej 2
Rønde, 8410 Danmark
+ Google Maps
Telefon
86371955
Se Sted hjemmeside