Indlæser Begivenheder

« All Events

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Foredrag med Nick Horup – Hvem er gak gak

12. marts 2019 - 19:00 - 21:00

- kr.175

Den sidste hyldest til Morten

En torsdag i maj sidste år var flere tusinde Silkeborg fodbold fans samlet på Østerbro Stadion i København som optakt til dagens pokalfinale mod Brøndby.

Fodboldtilhængerne kunne på stadion se en specialudgave af TV2 Østjyllands fodboldmagasin, ”Fodbold med Horup”, og programmet blev rundet af på bevægende vis. Vært for programmet var nemlig journalist Nick Horup, som dagen før havde mistet sin nære ven Morten Jensen, kendt fra serien Morten og Peter, Nick Horup opfordrede forsamlingen til at give Morten, der var vild med fodbold, en sidste klapsalve, og en kæmpe hyldest til Morten brød ud blandt de tusindvis af fodbold supportere til stor glæde for en tydeligt rørt Nick Horup.

Danskerne stiftede første gang bekendtskab med Morten Jensen i tv-programmet ‘Er jeg da helt gak, mor?’ i 1992. Dengang var han og programmets anden hovedperson, Peter Palland, bare 14 år.

Siden blev det til en stribe programmer, der gjorde dem til kendte ansigter i hele Danmark. Programmerne har samtidig været med til at sætte fokus på den medfødte sygdom, Downs syndrom.

Tirsdag 12. marts kl. 19 kommer Nick Horup på besøg i teatersalen på Rønde Høj- og Efterskole med foredraget ”Hvem er gak-gak”. Det er arrangeret i et samarbejde mellem Rønde Sparekasse, Rønde Høj- og Efterskole samt FOF Djursland.

Udsendelsen ”Er jeg helt gak, mor?” fra 1992 blev fulgt op af ”Er jeg stadig gak-gak” fra 1995 og ”Ikke helt gak” fra 2000. I den sidste udsendelse med de to, fra 2014, fik Morten Jensen opfyldt sit store ønske om at møde daværende statsminister Helle Thorning-Schmidt.

Fodboldhistorien i indledningen er en fortælling om, at Nick Horups forhold til de to drenge udviklede sig til et mangeårigt nært venskab, og Nick Horup var med sine udsendelser med til at vise, at udviklingshæmmede er meget forskellige mennesker på godt og ondt som alle andre, og ikke bare en ensartet masse.

Der er lagt op til mange gode grin, når Nick Horup viser klip og ikke mindst fraklip fra de mange udsendelser og der er også lagt op til eftertanke.

Nick Horup har som journalist arbejdet på Politiken, TV2 Sporten og TV2 Nyhederne. I 2007 blev han redaktionschef på TV2 Østjylland. Her har han blandt andet lavet programmet ”Fodbold med Horup”, men i 2018 skiftede han spor, da han blev ansat som pressechef og talsmand for det store Classic Race Aarhus.

Og motorsporten er i øvrigt ikke fremmed for den alsidige journalist, idet han adskillige gange for TV2 har kommenteret både Le Mans og Formel 1.

Grundet den nylige brand på Rønde Høj- og Efterskole er parkeringsmulighederne ved stedet indskrænket og vi skal derfor henvise til byens øvrige parteringspladser ved fx Rønde Bibliotek, Rønde Gymnasium, busstationen m.v.

Billetter sælges ved henvendelse på 86 32 55 88 eller direkte på www.fof-djursland.dk. Evt. ledige billetter sælges ved indgangen på aftenen.

Detaljer

Dato:
12. marts 2019
Tidspunkt:
19:00 - 21:00
Pris:
kr.175
Begivenhed Kategori:

Sted

Rønde Højskole
Skolevej 2
Rønde, 8410 Danmark
+ Google Maps
Phone
86371955
Se Sted hjemmeside

Detaljer

Dato:
12. marts 2019
Tidspunkt:
19:00 - 21:00
Pris:
kr.175
Begivenhed Kategori:

Sted

Rønde Højskole
Skolevej 2
Rønde, 8410 Danmark
+ Google Maps
Phone
86371955
Se Sted hjemmeside