Indlæser Begivenheder

« All Events

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Danmarks Naturfredningsforening Syddjurs Årsmøde

6. november 2018 - 19:00 - 22:00

- Gratis

Danmarks Naturfredningsforening, Syddjurs holder Årsmøde i Foredragssalen på Rønde Højskole den 6. november kl. 19.00-22.00

Aftenen indledes af Filminstruktøren Adam Schmedes, der vil vise klip fra nogle af sine naturfilm. Han er stærkt kritisk overfor mediernes manglende lyst til at beskæftige sig med naturens skønhed og menneskets andel i naturens forfald. Han udtrykker sig skarpt:

”Den manglende debat i medierne bærer sin del af ansvaret for, at danskerne er et af de lande i EU, der er dårligst til at værne om sin biodiversitet.”

Adam Schmedes er en ener i dansk film. Han har gennem sit selskab Loke Film har produceret naturfilm siden 1996. Adam Schmedes er særdeles kritisk overfor mediernes manglende lyst til at beskæftige sig naturens tilstand og naturfilmens rolle. ”Hvorfor har medierne ikke fokuseret mere på naturens tilstand, herunder naturfilmens rolle?

”Er journalister i for høj grad underlagt den umiddelbare samfundsmæssige debat præget af de nyheder, som politikerne iscenesætter. Kysternes fredning eller landbrugspakken, der åbnede for en meget afslørende debat og blotlagde, at politikere bevidst omgår og manipulerer fakta for at gennemføre en politisk dagsorden, er positive eksempler på økologisk debat, men kun affødt af lokale skandaler. Kunne man forvente, at redaktørerne på kulturstoffet havde beskæftiget sig med naturfilmen? Naturfilmen – på nær nyhedsstoffet – er dokumentarfilmens største genre, både publikumsmæssigt og økonomisk. Politikens filmsektion burde tage området op, men dokumentarfilmen har altid ligget underdrejet, selv om det er blevet lidt bedre. Fiktion, dansk spillefilm og tv-dramaserierne har derimod plads, også i nyhedsudsendelserne. Hvorfor er filmredaktørerne ikke interesserede i naturfilm?”

Schmedes er også manden bag en film om det at lave naturfilm: “Som spillefilm, bare sværere”. Han er blandt stifterne af Dansk Naturfilmforening, som han er formand for.

Kl 20.30 er Danmarks Naturfredningsforening vært ved en kop kaffe, herefter årsmøde.  Alle er velkomne.

Kun medlemmer af Danmarks Naturfredningsforening har stemmeret ved årsmødet.

På bestyrelsens vegne Karen Andreasen

Detaljer

Dato:
6. november 2018
Tidspunkt:
19:00 - 22:00
Pris:
Gratis
Begivenhed Kategorier:
,

Sted

Rønde Højskole
Skolevej 2
Rønde, 8410 Danmark
+ Google Maps
Phone
86371955
Se Sted hjemmeside

Detaljer

Dato:
6. november 2018
Tidspunkt:
19:00 - 22:00
Pris:
Gratis
Begivenhed Kategorier:
,

Sted

Rønde Højskole
Skolevej 2
Rønde, 8410 Danmark
+ Google Maps
Phone
86371955
Se Sted hjemmeside