Læs mere om Journalistik, medier & kommunikation her:

Læs om tidligere elevers vej til drømmestudiet her:

Journalistlinjen gjorde, at jeg ikke blev fanget i den der sabbatårs-boble

For Marie blev opholdet på Rønde Højskole en måde at forberede sig på den virkelighed, der ventede på journalisthøjskolen

marie ville gerne optages på journalisthøjskolen

Marie Skougaard var ret målrettet, da hun begyndte på Rønde Højskole. Drømmen var at komme ind på DMJX – journalisthøjskolen.

”Efter gymnasiet med en samfundsfaglig linje arbejdede jeg det første halve år af mit sabbatår for at få råd til højskole, der kunne gøre mig skarpere til at skrive og øge mine chancer for optagelse på journaliststudiet. Jeg har altid været meget samfundsbevidst og fulgt med i den offentlige debat. Journalistik var for mig en måde at blive en del af debatten og en mulighed for en varieret hverdag. Og så valgte jeg Rønde Højskole, fordi den er studierelevant og har derfor en god afvejning mellem kreative, sportslige og faglige aktiviteter, der både er sjovere, men samtidig arbejder hen mod et mål,” fortæller hun.

Læs mere om, Rønde Højskoles linjefag journalistik, medier og kommunikation her…

Samarbejdet blev en øjenåbner

”Efter journalistforløbet fik jeg en meget bedre forståelse for faget og for, hvad journalistik indebærer. Jeg blev skarpere til at skrive præcist og sætte komma – selvom det somme tider stadig glipper en smule. Forløbet sørgede samtidig for, at jeg ikke blev fanget i en højskole/sabbatårs- bobbel og blev motiveret til at følge med i medierne og debatten. Det at diskutere nyheder og arbejde i grupper var for mig en øjenåbner for vinkling og det samarbejde, der mødte mig og stadig fylder meget i skolearbejdet på journalisthøjskolen.” Selv om Marie valgte højskolen ud fra den faglige profil, blev det sociale mindst lige så vigtigt for hende.

”Personligt var højskolen en helt fantastisk mulighed for mig for at få venner i hele landet og venner, der er meget forskellige fra mig selv. Det var et ophold fyldt med fest, hygge og skønne mennesker, jeg stadig ser. Et ophold der har gjort mig mere selvstændig og udfordret mine grænser. Andet er svært, når man bor så tæt op af andre mennesker. Nu læser jeg på Journalisthøjskolens 3. semester. Jeg er pt. i Bruxelles for at skrive om lobbyisme og starter til februar i praktik på Grundfos. Jeg elsker at opleve journalistikken i den virkelige verden og forhåbentlig få en bedre idé om, hvor min plads i faget ligger.”

”Sidder du derude med en journalist i maven, så skal du bare gå efter det! Forfølg drømmen, dyrk dit interessefelt. Det er lige meget hvad det er, bare du går op i det med liv og sjæl. Det vigtigste er, at man kan mærke, at du har passion for det her.”

højskole journalist mass lisby

”Efter journalistforløbet fik jeg en meget bedre forståelse for faget og for, hvad journalistik indebærer. Jeg blev skarpere til at skrive præcist og sætte komma. Forløbet sørgede samtidig for, at jeg ikke blev fanget i en højskole/sabbatårs-bobbel og blev motiveret til at følge med i medierne og debatten. Det at diskutere nyheder og arbejde i grupper var for mig en øjenåbner for vinkling og det samarbejde, der mødte mig og stadig fylder meget i skolearbejdet på DMJX. ”

journalist marie skovgaard højskole