Vil du være jordemoder?

jordemoder på højskole

Drømmer du om at blive jordemoder?

Det er svært at blive optaget på jordemoderuddannelsen. Men med et ophold på Rønde Højskole kan du samle relevante dokumenterede erfaringer, så du står knivskarpt til optagelse via kvote 2.

Nedenfor kan du læse om, hvordan du med et højskoleophold kan planlægge et målrettet sabbatår, der samtidig byder på uforglemmelige oplevelser, rejser og nye venner.

Højskoleophold med sundhed på skemaet

Rønde Højskole har en lang tradition for at motivere og inspirere unge til dyrke deres ønske om at blive jordemoder. Højskolens særlige læringsrum uden eksamener og karakterer danner sammen med linjefaget Medicin og Sygepleje en god ramme for den proces, hvor du er fri til at følge din faglige nysgerrighed og dine interesser.

Jordemoder

jordemoderuddannelsen lærer du om graviditet, fødsel og tiden med et nyfødt barn, og du lærer at give omsorg, yde behandling og vejlede gravide, fødende og den nye familie.

Det tager 3½ år at uddanne sig til jordemoder, og bagefter får du lov til at være sammen med mennesker, der oplever noget helt særligt – deres barns fødsel. Du spiller en vigtig rolle ved at give støtte og omsorg til den fødende og hendes partner.

Derfor har du brug for en bred sundhedsfaglig viden, og undervisningen i jordemoderkundskab omfatter derfor både natur- og sundhedsvidenskabelige fag som fx anatomi, fysiologi, mikrobiologi og sygdomslære samt en række fag inden for psykologi, pædagogik og samfundsvidenskab.

Jordemoderuddannelserne i Danmark får rigtig mange ansøgninger, og derfor presses adgangskvotienten – altså det karaktersnit som giver adgang via kvote 1 – voldsomt op. Heldigvis optager man også mange studerende via kvote 2, hvor du med en målrettet indsats måske kan sikre dig en af de eftertragtede studiepladser.

Læs mere om linjefaget Medicin & Sygepleje

Kvalificering til jordemoderuddannelsen

Et højskoleophold er ikke automatisk en adgangsbillet til jordemoderuddannelsen. Men på Rønde Højskoles linjefag Medicin & Sygepleje har vi mange års erfaring med at udvikle og tilbyde relevant og inspirerende undervisning, der styrker din motivation og dine kvalifikationer.

Jordemoderuddannelsen udbydes fire steder i landet, som har hver deres udvælgelseskriterier, når de vurderer kvote 2-ansøgninger.

I kvote 2 lægges der ofte vægt på:

  • Motiveret ansøgning – dine relevante kompetencer og hvordan du har tilegnet dig dem gennem fx arbejde, kurser, uddannelse, fritidsinteresser, projektdeltagelse mm. samt hvordan du bruger disse kvalifikationer, når du fx løser en opgave.
  • Højskoleophold med fagrelevant studieretning
  • Udlandsophold af min. 3 måneders varighed
  • Studierelevant erhvervserfaring
  • Andre studierelaterede aktiviteter, f.eks. frivilligt arbejde, almen erhvervserfaring og særlig erfaring med gravide og fødsler.

Bliv klar til jordemoderuddannelsen på Rønde Højskole