Idræts- & Eventleder

Idræt som virkemiddel til samvær

I faget Idræts- & Eventleder bliver du klædt på til at hjælpe og inspirere andre til få gode oplevelser med kropslig udfoldelse. Måske vil du gerne prøve dig selv af som træner, instruktør, underviser eller leder. Eller måske er du optaget af, hvordan fællesskaber og indvider kan flytte sig fagligt og socialt gennem samvær om fysisk aktivitet.

Idræt og ledelse af andre mennesker bliver afsættet for, at du bliver bedre til stå i spidsen for, at mennesker og fællesskaber udvikler sig. Undervisningen har både elementer af teori og praksis. Du får bl.a. værktøjer til at planlægge, lede og evaluere idrætsaktiviteter, og der bliver rig mulighed for at prøve værktøjerne af på forskellige aldersgrupper i institutioner, foreninger eller arbejdspladser.

I den sammenhæng er det også relevant at udfordre rollen som underviser eller træner: Hvordan engagerer og motiverer man fx et hold/en gruppe eller et individ? Og hvordan og med hvilket formål kan elementer som fx leg, konkurrence, målsætning og feedback indgå i aktiviteten?

I kombination med studieforberedende linjer

Idræts- & Eventleder er et fremragende supplement, uanset hvilken af vores studieforberedende linjer du vælger. Der arbejdes både med pædagogiske, sundhedsrelaterede, teknonologiske og kommunikative perspektiver, der giver dig inspiration til hvordan du kan bruge dig selv og din interesse for idræt til at gøre en forskel for andre.

Måske overvejer du en uddannelse, hvor idræt gerne må fylde meget. Det kunne være idræt på universitet, fysioterapeut, pædagog eller lærer. Eller måske har du en drøm om at udvikle sundhedsteknologi til understøttelse af fysisk aktivitet. Det kan også være du vil være sportsjournalist. Idræts- & Eventleder er fyldt med sjove oplevelser for alle og måske får du blod på tanden til mere.

Andre valgfag med idræt, event og ledelse

Hvis du synes at Idræts- & Eventleder lyder spændende, så kan det også være at du kunne være interesseret i fag som idræt & boldspil, badminton, crossfit, yoga & mindfulness, adventure, dans, folkesundhed, løb, volleyball, kommunikation & medier eller faget børn, billeder og bevægelse.

Idræt – et redskab fra volontørens værktøjskasse

Store eventyr venter derude, hvis du brænder for at prøve kræfter med idræts- og eventledelse i praksis. I faget rejser med frivilligt arbejde kan du planlægge en rejse som volontør på et børnehjem, en skole eller lignende. Her vil det være oplagt at bringe nogle af dine erfaringer som Idræts- & Evenleder i spil for at skabe oplevelser fyldt med glæde og samvær gennem fysisk aktivitet.

1. Online Åbent Hus den 3. august

august 3 - 17:30 - 18:30