Idræt & motionsfag

På Rønde Højskole kan du vælge mellem følgende idræts og motionsfag: volleyball, basketball, håndbold, fodbold, badminton, løb, styrketræning, crossfit og dans m.m.

Som elev på Rønde Højskole har du rig mulighed for at udfolde dig i idrætsfagene, både i undervisning og i din fritid, og vi opfordrer gerne vores elever til at udnytte de mange muligheder, vi tilbyder.

Undervisning i boldspil

I den skemalagte undervisning har vi fokus på at træne boldbasis. Vi laver således en række øvelser med bolden i centrum. Du kommer til at udforske din kunnen i volleyball, basketball, håndbold, fodbold og badminton. Vi skal træne de forskellige spilsituationer og sammensætte dem til spillene. En time vil typisk bestå af opvarmning med elementer fra spillene, tekniske og taktiske øvelser og det færdige spil på blandede hold. Så velkommen til sjove og udfordrende timer med sved på panden og smil på læben.

Vi træner blandt andet

Basket: Dribling og sliding med lavt tyngdepunkt, standsning, pivotering, enhånds- og tohåndsskud og afleveringer, forskellige lay-uptyper, rebound-spil fx gennem streetbasket.

Volley: Fingerslag, baggerslag til opsamling og servemodtagelse, smash, underhånds- og overhåndsserve. Taktiske overvejelser om placering på banen.

Fodbold: Småspil med fokus på spilbarhed, pladsskifte som fx overlap, afleveringer, drbling, skudformer.

Håndbold: Småspil med fokus på kaste/gribeteknik i bevægelse, treskridtsregel, dribling, skudformer, grundspil, omstilling mellem forsvar og angreb, placering på banen.

Ud over de etablerede boldspil afprøver vi andre boldspil, som kan give kondition og bevægelseserfaring. Det kan fx være høvdingebold, ultimate, la crosse, rundbold, langbold, M- bold osv. Vi har det sjovt og får sved på panden.

Det er vigtigt for os:

• At give bevægelseserfaring inden for boldspil
  • At træne kondition, koordination og motorik
  • At give gode oplevelser med idræt
  • At fastholde lysten til at bevæge sig
  • At udvikle sociale kompetencer gennem holdsport
  • At præsentere en bred palet at boldspil og dermed bevare lysten til at være aktiv efter højskolen

Timerne er for alle uanset alder, niveau, køn og fysisk tilstand ved starten på kurset. Det handler om at have viljen til at gøre det, man formår, og udvikle sig derfra.

Løb og styrke

I Løb og Styrke er der mulighed for at få hjælp og inspiration til forskellige grundtræningsprincipper. Vi kommer blandt andet rundt om intervaltræning, cirkeltræning, og teknikker til forskellige løft med vægtstænger. Sammen med teorien om træningsprincipper bliver det hele naturligvis prøvet af i praksis, så der er rig mulighed for at få sved på panden.

Dans

Dans er sved på panden, høj puls og endnu højere musik, når vi gennemm lette koreografier dyrker dansegenrerne fra zumba til bollywood og linedance. Dans er for alle uanset niveau og fysisk form. Det er nemt, og det er sjovt.

Badminton

Rønde Højskole tilbyder badminton for alle, som har lyst til at spille og lege med fjerbolden. Gennem leg og spil øves kunsten at styre den drilske fjerbold, som kan både spinne (rotere så den er svær at styre) og cuttes (at skære i bolden med skråstillet ketsjer), så modstanderen kan blive snydt. Der findes mange finter og maskerede slag, som har til formål at snyde modstanderen og score point. Derfor kan man træne livet langt og fortsat finde nye udfordringer i spillet. Badminton er dog teknisk et svært spil, idet mange bevægelser i især underarm og fingre kræver god motorik, og der skal være et godt “samarbejde” mellem ketsjerarm og resten af kroppen.

Crossfit

Crossfit er et område som stadigt er stigende i popularitet over hele verden. På Rønde Højskole kan du også dyrke crossfit. Målet er kort og godt at forbedre din fitness. Du arbejder i intervaltræning med øvelser der er:

• varierede – aldrig de samme træningsprogrammer
  • funktionelle – du træner hele kroppen og via crossfit bliver du også bedre til alle andre idrætter

Intensiteten er høj, så du virkelig kan mærke det, og du virkelig kan opnå forbedringer. Da du kommer forbi mange forskellige og mange helt grundlæggende øvelser, lægges der også stor vægt på den rigtige teknik. Dermed sikres man bedre mod skader. Meget af den crossfit vi tilbyder, foregår udendørs med mange typer af redskaber og på steder, der giver naturlige udfordringer. Alle uanset træningsniveau, kondition og erfaring kan være med, da du kommer til at arbejde med dit niveau og din udvikling

Koblinger med andre fag

Hvis du brænder for idræt, er det oplagt at kombinere undervisningen med fagene Adventure samt Idræt og Sundhed.

Idræt i fritiden

I fritiden har du som regel adgang til at benytte vores store og veludstyrede idrætshaller, vores fitnessrum og vores teatersal, som er velegnet til hockey, dans, step og andre aktiviteter. Vi oplever ofte, at vores elever tager mange initiativer til at få rørt sig, for eksempel ved forskellige former for holdtræning, løbeklub og meget mere.

Området omkring skolen er særdeles velegnet til løbe – og cykelture på skønne ruter i skov og ved vand.

Rønde har tilmed et stort fitnesscenter med både almindelig styrketræning, fitness og bodybike. Som elev på højskolen kan du opnå rabat ved indmeldelse.

1. Åbent hus den 10. januar

10. januar 2019 - 17:30 - 20:00