Vi søger en højskolelærer til Business & Economics

Højskolelærer til Business & Economics

Brænder du for at undervise højskoleelever, og vil du være med til at præge fremtiden gennem et engagement i højskoleverdenen?

Da vores dygtige underviser skal på orlov, søger vi til Rønde Højskole en højskolelærer til undervisning og videre udvikling af vores studieforberedende linje: Business & Economics

Som højskole ønsker vi at inspirere vores højskoleelever til at tage ansvar for verden gennem deres engagement i højskolen, gennem deres uddannelses- og studievalg og gennem den måde, de vælger at forme deres liv på.

Business & Economics er en studieforberedende linje, som forbereder og inspirerer til uddannelse inden for samfund, økonomi, forretning, ledelse og politik. Undervisningen foregår i en levende vekselvirkning mellem teori og praksis, f.eks. besøg hos inspiranter i samfundet, fordybelse i cases og projekter og inspiration i undervisningslokalet.

På linjen diskuteres eksempelvis relevante samfundsmæssige emner, og vi undersøger eksisterende organisations- og forretningsmodeller for på højskolevis at komme med bud på, hvordan fremtidens erhvervsliv og offentlige organisationer kan bidrage til at løse nogle af de problemstillinger, som fremtiden vil bringe os.

Bredt økonomisk og samfundsmæssigt kendskab

Vi søger en højskolelærer med akademisk uddannelsesbaggrund, og som har en bred forståelse for den komplekse virkelighed, der findes i spændet mellem økonomi, samfund og mennesker. Vi ønsker en underviser, som har lyst til at være en inspirator for vores højskoleelever i forhold til Business & Economics, og som ser mulighederne i at kombinere faglig undervisning med højskolens fokus på inspiration til hele livet.

Ansøgere skal kunne varetage højskoleundervisning i udvalgte emner i forhold til samfund, økonomi og politik med afsæt i uddannelse på kandidatniveau. Ud over undervisning på den studieforberedende

linje er der også mulighed for at varetage undervisning i valgfag som Introduktion til Jura, Samfund og Debat, Privatøkonomi samt andre fag fra vores fagugbud efter aftale.

Læs mere om Business & Economics her

Som højskolelærer varetager man en række funktioner ud over undervisning. Man deltager i hjemmelæreropgaven på aftener og i weekender, og man har ansvar for udviklingsopgaver og arrangementer i samarbejde med kollegerne. Vi er et engageret kollega team med 12 højskolelærere, som sammen udvikler og driver en højskole, der giver mening for vore elever. Vi er på udkig efter en kollega, som vil være en del af vores fællesskab, og som også inspireres af den passion.

Rønde Højskole er en attraktiv folkehøjskole med studieforberedende linjer inden for Sygepleje & Medicin, Psykologi & Pædagogik, Journalistik, medier & Kommunikation, Science & Technology samt Business & Economics. Desuden tilbyder vi over 40 valgfag herunder en række idrætsfag, adventure, musik, craft og tilværelsesfag samt en række andre fag og fagområder.

Stillingen er i tidsbegrænset indtil 31/7 2023, men der vil evt. være mulighed for forlængelse. Ansættelsesstart 1. juni eller 1. august 2022.

Aflønning sker efter retningslinjer beskrevet i foreningen ffd

Ansøgningsfrist og yderligere information

Ansøgningsfrist er fredag den 20/5 2022 kl. 12, og samtaler vil blive afholdt tirsdag den 24/5. Ansøgningerne sendes i en samlet fil til hojskolejob@rhe.dk

For interesserede vil der være muligt at besøg højskolen mandag den 16/5 kl. 17 – 18. Tilmelding vil være nødvendig på post@rhe.dk