Læs om tidligere elevers vej til drømmestudiet her:

Science &Technology- holdet forår 2022

Det laver vi på Science & Technology

Robot-olympiade, kolde colaer, universitetsbesøg og truede dyrearter – opfinderne er vidt omkring på linjefaget Science & Technology! Her er de 5 sjoveste cases, højskoleeleverne har arbejdet med her i foråret:

Filosofilinjen

Prøv dine holdninger og meninger af

På filosofilinjen får du mulighed for at dykke ned i nogle af de store spørgsmål. Findes der en sandhed? Hvordan lever mennesker bedst sammen? Eksisterer der en Gud, og hvilken farve har hun? Hvordan forholder vi os til det, vi ikke kan finde bevis for? Filosofilinjen rummer fag med tid til at diskutere, udveksle synspunkter, opfinde nye perspektiver og prøve forskellige holdninger og meninger af. Og det er helt okay at “synes noget om noget”, at føle at noget er mere rigtigt end noget andet ligesom det er helt i orden at ændre mening eller være i tvivl.

Otte lektioner om ugen med bred inspiration

Filosofilinjen er sammensat af valgfagene filosofi, etik & eksistens, religion & politik samt kultur & samfund, som hver præsenterer forskellige vinkler på emnet filosofi. Vælger du alle fagene kan du få 8 lektioner om ugen, der relaterer sig til filosofi, men fagene kan også vælges enkeltvis ud fra dine specifikke interesser. Læs mere om de enkelte fag.

Filosofilinjen som springbræt til videregående uddannelse

Overvejer du engang i fremtiden at tage en videregående uddannelse, så giver filosofilinjen dig gode forudsætninger for at reflektere over og perspektivere det faglige stof, som du undervises i. Uanset om den uddannelse, du vælger, har fokus på sundhed, teknologi, menneskelig udvikling, kommunikation eller noget helt andet, så får du stor glæde af at kunne stille både kritiske og konstruktive spørgsmål til både dine undervisere, medstuderende – og dig selv!

Filosofilinjen kan kombineres med en studieforberedende linje

Emnerne, som du kommer til at beskæftige dig med i de enkelte fag, har ofte relation til en eller flere af de studieforberedende linjer, og derfor giver det også rigtig god mening at kombinere filosofilinjen med en af disse.