Læs om tidligere elevers vej til drømmestudiet her:

Rønde Højskole Science & Technology

Kan du opklare et mord?

På Science & Technology har eleverne udviklet en mordgåde, som højskolens øvrige elever skal løse. En mordgårde trækker på masser af elementer fra Science & Technology, da den løses mest effektivt med naturvidenskabelige værktøjer.

Filosofilinjen

Prøv dine holdninger og meninger af

På filosofilinjen får du mulighed for at dykke ned i nogle af de store spørgsmål. Findes der en sandhed? Hvordan lever mennesker bedst sammen? Eksisterer der en Gud, og hvilken farve har hun? Hvordan forholder vi os til det, vi ikke kan finde bevis for? Filosofilinjen rummer fag med tid til at diskutere, udveksle synspunkter, opfinde nye perspektiver og prøve forskellige holdninger og meninger af. Og det er helt okay at “synes noget om noget”, at føle at noget er mere rigtigt end noget andet ligesom det er helt i orden at ændre mening eller være i tvivl.

Otte lektioner om ugen med bred inspiration

Filosofilinjen er sammensat af valgfagene filosofi, etik & eksistens, religion & politik samt kultur & samfund, som hver præsenterer forskellige vinkler på emnet filosofi. Vælger du alle fagene kan du få 8 lektioner om ugen, der relaterer sig til filosofi, men fagene kan også vælges enkeltvis ud fra dine specifikke interesser. Læs mere om de enkelte fag.

Filosofilinjen som springbræt til videregående uddannelse

Overvejer du engang i fremtiden at tage en videregående uddannelse, så giver filosofilinjen dig gode forudsætninger for at reflektere over og perspektivere det faglige stof, som du undervises i. Uanset om den uddannelse, du vælger, har fokus på sundhed, teknologi, menneskelig udvikling, kommunikation eller noget helt andet, så får du stor glæde af at kunne stille både kritiske og konstruktive spørgsmål til både dine undervisere, medstuderende – og dig selv!

Filosofilinjen kan kombineres med en studieforberedende linje

Emnerne, som du kommer til at beskæftige dig med i de enkelte fag, har ofte relation til en eller flere af de studieforberedende linjer, og derfor giver det også rigtig god mening at kombinere filosofilinjen med en af disse.

1. Online informationsmøde den 6. december

december 6 - 16:30 - 18:00
  2. Online meeting for international students

december 13 - 14:00 - 15:00
  3. Åbent Hus på Rønde Højskole den 13. december

december 13 - 17:00 - 19:00

Nyheder

• Steffen Tornbjerg, højskolelærer på Business & Economics“Det er ikke en naturlov, at vi alle skal gøre alt det, vores forældres generation har gjort”10. november 2021 - 7:44

“Fremtiden er højskoleelevernes, og intet er skrevet i sten på lang sigt. Det er ikke en naturlov, at vi alle skal tage et 30-årigt boliglån, arbejde i en bank og gøre alt det, vores forældres generation har gjort.” Derfor er omdrejningspunktet på Business & Economics, at eleverne skal tage ansvar for både deres egen og landets økonomi og forbrug.

• På sommerhøjskole med din teenager25. august 2021 - 8:38

Oplev en fantasktisk aktiv uge sammen med din teenager. Familiekurset på Rønde Højskole er for dig , der gerne vil have en aktiv uge med dine børn med unge fra 12 år og opefter. Familiekurset er aktiviteter, sjov og ballade med jævnaldrene samtidig med, at I får god tid sammen som familie. Prøv kræfter med blandt andet kano/kajak, snorkling, fiskeri, kreativitet, klatring på klatrevæg, mountainbike, bålmad, natløb, overnatning i shelter, fortælling, adventure-race, maddyst, slackline, turneringer og sæbekasserally.

• Rønde Højskole Science & TechnologyKan du opklare et mord?18. august 2021 - 12:15