Læs mere om Rejser med frivilligt arbejde her

Rejser med frivilligt arbejde

Rejser med frivilligt arbejde

Vil du gerne ud og rejse med frivilligt arbejde? Kom på højskole og planlæg din rejse og få hjælp og vejledning. Læs mere her.

Emma rejste ud i verden alene: Jeg er glad for, at jeg tog chancen!

Jordemoderstuderende Emma var frivillig på børnehjem i Ghana efter sit højskoleophold. Hun lavede blandt andet fødselsforberedelse i små landsbyer.

Rejser med frivilligt arbejde Rønde Højskole

Da Emma Wollesen tog på Rønde Højskole var det med det sigte at blive optaget på jordemoderuddannelsen gennem linjefaget Sygepleje & Medicin. Men på højskolen blev hun opmærksom på muligheden for at rejse med frivilligt arbejde. Her fik hun hjælp til at planlægge sin rejse både praktisk og med at reflektere over sine mål med rejsen.

Fødselsforberedelse for lokale kvinder

”Jeg rejste med organisationen UNITED, og deres søster-organisation var HardtHaven Children’s Home, hvor jeg valgte at blive frivillig i fire måneder sammen med volontører fra forskellige andre lande. Børnehjemmet lå i landsbyen Kpando, som jeg brugte som base, og derfra tog jeg rundt til små landsbyer og lavede fødselsforberedelse, og jeg hjalp til på børnehjemmet med praktiske opgaver såsom at male, lave lektier og lege med børnene. Det var fantastiske fire måneder, og jeg var rigtig glad for den forberedelse, jeg fik på højskolen” siger Emma.

Relevant for jordemoderstudiet

Ud over sit arbejde på børnehjemmet lavede Emma også førstehjælpskurser på det lokale gymnasium. Hun fik også mulighed for at besøge det lokale hospitals fødegang et par gange om ugen for at observere. Alt sammen noget, der var meget relevant for det jordemoderstudie, Emma gerne ville ind på. Undervisningsmaterialet var udarbejdet af danske jordemødre og hollandske sygeplejesker, som også havde været på besøg i organisationen. 

Har lært meget om sig selv

Men rejsen betød ikke kun hårdt arbejde.

”Jeg var selvfølgelig også rundt på små weekendture med de andre frivillige, hvor vi så den skønne natur og seværdigheder. Og efter mit ophold i Ghana tog jeg til Zanzibar, inden min tur gik over til Brasilien, hvor jeg har boet for nogle år tilbage som udvekslingsstudent. Jeg rejste i alt i 6 måneder, og jeg har lært fantastisk meget om mig selv! Det var meget spændende at skulle rejse alene, men jeg er glad for, at jeg tog chancen. Mit motto var lidt: ‘’ jeg kan jo altid rejse hjem igen, hvis ikke jeg vil rejse alene mere – eller finde en rejsemakker på turen.’ I dag er Emma uddannet jordemoder.