Det du ikke lærer andre steder

Januar har ry for at være årets længste måned, men på højskolen er tiden fløjet afsted de seneste fire uger. Fra start til slut har der været fuld gang i både teatersalen, hvor projektet holdt til, og på scenen, hvor bootcampen har sat kommaer, skrevet artikler, diskuteret journalistik og meget mere. Hver dag har holdene hver især været i fuld gang og der har sjældent været tomt ved arbejdsbordene. Heldigvis har der også været tid til at mødes over instrumenter, boldspil og dagligstuehygge.
Projektforløbet begyndte med løse ideer og fik i løbet af måneden sporet sig ind på mere og mere faste ideer, især ved hjælp af skilte og tegninger i en månedlang maratontapetsering af teatersalen.

På bootcampen har 29 journalistikinteresserede knoklet hele måneden med at få styr på kommaer, paratviden og fået inspiration fra masser af forskellige mennesker inden for faget. Blandt andre har journalist og særlig rådgiver Jakob Sheikh besøgt eleverne, for at fortælle om sit arbejde med at møde kilder i miljøer, der ikke bare er til at vade lige ind i. Eleverne har også haft fornøjelsen af en fotograf, en livereporter, en sportsjournalist, en dokumentarist og en kommende forfatter som hver især fortalte om deres vej gennem uddannelsen og branchen. Der har været masser af tips og gode råd – både fagligt og menneskeligt. Der er ingen tvivl om, at selvom dagene har været lange, så har eleverne hentet masser af inspiration hos gæsterne og de journalistiske drømme har fået en god portion luft under vingerne.

Også når der ikke var gæster, var der stadig masser af gode og inspirerende oplevelser hele måneden. Nemlig eleverne imellem. Mødet med de andre elever, og deres vidt forskellige baggrunde, har endnu en gang været en fornøjelse at følge. De bånd der skabes mellem unge mennesker, der hver kommer med sin egen måde og alligevel finder sammen til en helhed.

Efter diplomoverrækkelse var der en sidste krammerunde, hvor der var lange omfavnelser og våde øjenkroge.

Vi ønsker efterårsholdet 2018 og bootcamperne fra januar alt det bedste og siger tak for nu og på gensyn!