Læs om tidligere elevers vej til drømmestudiet her:

Bootcamp – klar til optagelsesprøven til journalistik

Intensivt 4 ugers kursus på Rønde Højskole. Start: 3. januar 2019. Slut: 30. januar 2019. PRIS: 8.000 kr.

I januar måned vil vi arbejde målrettet med de discipliner, du skal beherske for at bestå optagelsesprøverne. Samtidig vil vi vise dig alle fagets muligheder gennem mødet med journalister, som beskæftiger sig med mange forskellige medier og genrer. Vi ved, at for at komme igennem nåleøjet til uddannelserne er det lige så vigtigt, at du kender dig selv og dine styrker og svagheder, og at du har en idé om, hvilken vej du vil. Derfor vil vi inspirere dig til at arbejde med din egen kreativitet og få øje på verden omkring dig – set med journalistens skarpe blik.

Du vil i løbet af opholdet både møde journalister fra traditionelle medier samt journalister, der har taget springet over i en verden af professionel kommunikation for institutioner, virksomheder og selvstændigt freelance-arbejde. De vil undervise dig, inspirere dig og sparre med dig, så du bliver klogere på din vej ind i faget.

Sådan arbejder vi:

Undervisningen varetages af uddannede journalister og består af klasseundervisning, individuelle opgaver, grundig feedback og mulighed for at fordybe dig i forskellige genrer og projekter. Du skal være indstillet på lange dage og på at tage din fritid i brug på at løse opgaver. I løbet af opholdet vil der også være masser af højskoleliv og aktiviteter, for eksempel idræt og musik, og der vil være mulighed for at deltage i anden undervisning, som er et led af højskolens øvrige tilbud i januar måned. Journalistik er i hovedsædet – men der er en masse andet højskoleliv, der også venter på dig.

Vi anbefaler at udnytte det rum, højskolen giver dig for at forberede dig bedst muligt. Det er derfor oplagt og anbefalelsesværdigt at bruge januarkurset som enten afslutning eller afsæt på et langt kursus på højskolen med journalistik som linjefag, enten forår eller efterår. På de lange kurser bliver du fulgt tæt hele vejen gennem optagelsesprocessen og er knivskarp, når prøverne afholdes.

Hvorfor bootcamp i januar?

Du bliver:

• Klar – til optagelsesprøver i et intensivt forløb
  • Afklaret –du kender fagets muligheder og dine egne styrker
  • Inspireret – du har i mødet med uddannede journalister fået mere lyst end nogensinde til at komme i gang!
  • Styrket – din lærer kender dig godt og har hjulpet dig med præcis de ting, du trænger til at blive bedre til
  • Udfordret – af livet på højskolen med aktiviteter, fællesskab og forskelligheder

Der er mulighed for at koble det intensive kursus i januar på  forårsholdet i 2019 – med rabat.

Læs mere om linjefaget Journalistik, medier og kommunikation her.

1. Åbent hus den 10. januar

10. januar 2019 - 17:30 - 20:00