Antropologi & kultur

Antropologi & kultur

I faget Antropologi & kultur tager vi på opdagelse i os selv og den kultur, vi er rundet af. Gennem vores egne eksempler på normer og adfærd taler vi om de grundlæggende og generelle mønstre, som har betydning for den måde, vi lever sammen på og skaber samfund på. Vi kan for eksempel forholde os tydeligt til vores måde at hilse på, i en verden hvor håndtryk eller kram i mange tilfælde ikke er en mulighed. Det er tydeligt at se, hvad vores indlærte hilseform betyder, og vi bliver usikre på, hvordan vi hilser, når vi ikke længere kan gøre det, vi plejer. Vi bliver derfor klogere på os selv, men kan også se, hvordan andre kulturer har nemmere eller sværere ved at komme igennem fx en “hilsekrise”.

I faget lærer du også om antropologisk metode, og om hvordan du kan observere kulturelle fænomener og derved blive mere opmærksom på detaljerne i det, der sker omkring dig. Der er kulturelle forskelle, som vi vil kigge på i faget. Der kan f.eks. være stor forskel på, hvordan du og din sidemand holder jul, hvad enten du kommer fra Vestjylland eller Falster, Philippinerne eller Frankrig.

Vi skeler også til socialpsykologiske fænomener, som f.eks. stereotyper og konformitet for i sidste ende at blive klogere på egne fordomme. I bund og grund er vi mennesker mere ens end vi er forskellige og derfor vil vi have fokus på, hvordan vi kan møde mennesker åbent og fordomsfrit.

Kalender

  1. Åbent Hus på Rønde Højskole den 26. oktober

    oktober 26 - 17:00 - 19:00
  2. Præsentation af digtsamlingen The Amber Forest af Ian Lukins

    oktober 27 - 19:30 - 21:30
  3. Syng, spis og snak 2. november på Rønde Højskole

    november 2 - 18:30 - 21:00