Business & Economics

Business & Economics på Rønde Højskole

Linjefaget Business & Economics er for dig, der er optaget af staters, virksomheders og organisationers aktiviteter i en globaliseret verden. Læs mere her.

Nikolaj har læst Politik & Administration- og har taget Højskolesangbogen med sig ind i Skatteministeriet.

De værdier, som Nikolaj har taget med sig fra sit højskoleophold på Rønde Højskole, har i høj grad haft betydning for hans karriere – For økonomi og erhvervsliv er også at kunne snakke med mennesker.

Ud af de vante rammer

Nikolaj Winther Olsen bor i København, hvor han arbejder som embedsmand i Skatteministeriet. Han har læst Politik og Administration i Aalborg og Public Opinion and Polling i Essex, England. Og da han tog på Rønde Højskole, var det for at komme ud af sine vante rammer og prøve noget nyt.

”Jeg ville gerne udforske noget andet end det faglige, som jeg havde lært på gymnasiet og på min bacheloruddannelse. Min tanke var, at højskolen ville være et sted, hvor jeg kunne fordybe mig i fællesskab og dannelse,” siger Nikolaj.

Fællesskab og forskellighed

Selv om Nikolaj gerne ville studere noget inden for økonomi og samfund, var højskoleopholdet stadig gavnligt. Her lærer man nemlig rigtig meget om sig selv – og forholdet til andre.

”På højskolen lærer man noget om fællesskaber og forskellighed. Det er noget, som man har gavn af, uanset hvad man vil efter højskolen, også hvis man vil læse samfundsfaglige uddannelser. Man bliver bedre til at forstå vores forskelligheder og at begå sig blandt mennesker, der ikke nødvendigvis ligner en selv. Det er en stor styrke, fordi mange samfundsfaglige jobs netop handler om at skabe gode relationer til forskellige typer mennesker,” siger Nikolaj.

Det, der er vigtigt i livet

Rønde Højskoles nye linjefag Business & Economics er målrettet unge, der interesserer sig for, hvordan forskellige økonomiske perspektiver og ideologiske tilgange har afgørende betydning for menneskers liv og samfundets udvikling. Eleverne bliver undervist i discipliner inden for økonomi, ledelse, politik, globalisering, administration og forretningsudvikling. Alt sammen vigtige discipliner. Men for Nikolaj er det vigtigt at understrege, at et højskoleophold skal man først og fremmest tage for opholdet egen skyld.

”Det var virkelig godt for mig at blive en del af fællesskabet på højskolen. Og så blev højskolesangbogen en del af mit liv! Siden mit ophold har jeg ofte været til fællessang, som altid gør mig i godt humør, og som minder mig om, hvad der er vigtigt i livet,” siger Nikolaj. ”Man skal først og fremmest vælge højskole, fordi man gerne vil være en del af et fællesskab og have en helt særlig oplevelse. Økonomi og statskundskab handler meget om teorier, modeller og metoder, og det er der rig lejlighed til at dyrke på universitetet. Men alt sammen handler jo om, hvordan mennesker fungerer og handler, og den viden om mennesker kan man lære meget om på højskolen.”