Nyheder

 • Sara”Økonomi og erhvervsliv er også at kunne snakke med mennesker”27. november 2020 - 9:15

  Økonomi er måske ikke det første fag, der falder dig ind, når du tænker på højskolefag. Men det burde det måske være? I hvert fald ifølge tidligere højskoleelev Sara Sofie Kiilerich. For unge, der er interesserede i at arbejde med erhvervsøkonomi, kan sagtens få udbytte af et højskoleophold, mener hun.

 • Elev-voxpop: Science & Technology13. november 2020 - 14:56

  Læs om tre højskoleelevers oplevelser på linjefaget Science & Technologi. De har bl.a. oplevet, at faget har givet dem mulighed for at afprøve de naturvidenskabelige fag og en følelse af retning i forhold til studievalg.

 • På sommerhøjskole med din teenager16. september 2020 - 13:38

  Oplev en fantasktisk aktiv uge sammen med din teenager. Familiekurset på Rønde Højskole er for dig , der gerne vil have en aktiv uge med dine børn med unge fra 12 år og opefter. Familiekurset er aktiviteter, sjov og ballade med jævnaldrene samtidig med, at I får god tid sammen som familie. Prøv kræfter med blandt andet kano/kajak, snorkling, fiskeri, kreativitet, klatring på klatrevæg, mountainbike, bålmad, natløb, overnatning i shelter, fortælling, adventure-race, maddyst, slackline, turneringer og sæbekasserally.

Elev-voxpop: Science & Technology

Linjefaget Science & Technology har givet mig lyst til at blive elektroingeniør.

Johanna Koefoed Quinn, 18, Belgien

”Jeg har altid interesseret mig for naturvidenskab – matematik, fysik og kemi. Og så vil jeg gerne have et sjovt sabbatår. Rønde Højskole kan tilbyde mig begge dele, og derfor er et ophold her et oplagt valg for mig.

Undervisningen på linjefaget Science & Technology er meget hands-on, og der bliver lagt vægt på, at her handler det ikke kun om det boglige – det praktiske fylder også meget i undervisningen: Bl.a. arbejder vi med 3D-printere og programmerer robotter. 

Vi har haft et forløb om bæredygtighed, som, jeg synes, var vildt spændende. Blandt andet har vi besøgt landsbyen Friland for at opleve, hvordan beboerne byggede bæredygtige huse og fik elektricitet og varme på forskellige, kreative måder. 

Nu ved jeg, at jeg gerne være elektroingeniør! Jeg kan lige se mig selv arbejde med at lave solceller eller indmaden i en vindmølle. Jeg synes, at det fede ved elektronikingeniørfaget er at arbejde med de vigtige, inderste dele i en maskine.”

Science & Technology handler om at prøve tingene af.

Frederik Amstrup, 21, Odense

”Jeg har valgt linjefaget Science & Technology, fordi jeg synes, fagets bredde er spændende. Men jeg er især interesseret i delen om biodiversitet, som vi har brug for at fokusere på som samfund. 

For mig og en flere andre fungerer højskoleopholdet faktisk som en udelukkelsesmetode:  Vi prøver kræfter med forskellige grene af naturvidenskaben og finder ud af, hvilke uddannelsesretninger vi vil overveje, og hvilke vi kan udelukke.

Selv arbejder jeg lige nu med en opgave om biometriske sensorer, som for eksempel findes i smartwatches. De måler alt muligt, for eksempel puls, kalorieindtag, skridttælling og anden aktivitet. Det synes jeg er vildt spændende.”

Science & Technology har givet mig en følelse af retning.

Sebastian Munch-Petersen, 19, København

”For mig giver højskoleopholdet og linjefaget Science & Technology en smagsprøve på hvad, teknologiuddannelserne har at tilbyde. Biokemi og kemiske processer interesserer mig rigtig meget, og lige nu tænker jeg at uddanne mig til ingeniør med speciale i biokemi. Som en del af undervisningen har vi blandt andet haft besøg af en ingeniør, som holdt oplæg, og jeg synes virkelig, studiet ser lovende ud.

På højskolen tager undervisningen udgangspunkt i en hel masse forskellige emner inden for det naturvidenskabelige. Derfor giver højskoleopholdet mig en følelse af retning i forhold til hvilken uddannelse jeg skal vælge.”

Tilmelding

Kalender

 1. Åbent Hus på Rønde Højskole den 8. december

  december 8 - 17:00 - 19:00