Science & Technology


Science & Technology er et arbejdende laboratorium, hvor du får viden om og erfaring med anvendt fysik, kemi, biologi og matematik. Læs mere her.

Læs om tidligere elevers vej til drømmestudiet her:

Rønde Højskole Science & Technology

Kan du opklare et mord?

På Science & Technology har eleverne udviklet en mordgåde, som højskolens øvrige elever skal løse. En mordgårde trækker på masser af elementer fra Science & Technology, da den løses mest effektivt med naturvidenskabelige værktøjer.

Eva vil løse fremtidens udfordringer – med bambus

Eva Riisgaard er 19 år og fra Hillerød. Hun er elev på Rønde Højskoles Science & Technologylinje og drømmer om at studere Vand, Bioressourcer & Miljømanagement på DTU.

Eva har altid vidst, hun ville arbejde med noget inden for biologi og kemi, men uden at være sikker på hvad. Men et Åbent Hus-arrangement på Danmarks Tekniske Universitet gav hende mulighed for at være studerende for en dag, og så var hun fast besluttet: det var den vej, hun skulle.

”Jeg drømmer om at forske i bambus, fordi bambus kan være svaret på rigtig mange udfordringer i fremtiden. Det vokser hurtigt, det har antibakterielle kvaliteter, det er vandabsorberende, og det er nemt at nedbryde. Min far importerer og sælger bambus, så det var nok sådan, min interesse for bioressourcer opstod. Og da jeg skal søge optag gennem kvote 2 besluttede jeg mig for, at jeg ville bruge mit sabbatår på noget, der giver mening for mig og mine interesser,” fortæller hun.

Et projekt, der hjælper menneskeheden
Valget faldt på Rønde Højskoles studieforberedende linje Science & Technology, fordi Eva gerne ville være sikker på, om hun skulle gå ingeniørvejen. Hun var egentlig bekymret for, om det var for teknisk en uddannelse for hende, men det er hun ikke længere.
”Science & Technology gav rigtig god mening for det, jeg gerne ville med mit højskoleophold. Og jeg blev bekræftet i, at jeg sagtens kan klare det tekniske i ingeniørfaget, og at jeg er på rette vej. For tiden arbejder vi med sundhedsteknologi, hvor vi laver et et projekt, som skal hjælpe menneskeheden. Mit hold arbejder selvfølgelig med at producere hospitalskitler lavet af bambus – i første omgang mest med teorien bag: hvordan man laver hård bambus om til bambusfibre, og hvordan det går fra et hårdt materiale til et blødt, silkelignenede stof. Og vores underviser siger, at vi måske kan prøve at fremstille det selv. Det kendskab kan jeg tage med mig videre i studiet. Og så er jeg glad for fagene Anvendt Matematik, som understøtter linjefaget godt, og hvor vi arbejder med statistikker, og fagene Programmering og Småspil & Leg, fordi vi lærer at tænke logisk, udvikle nye ideer og lege.”

Læs mere om Science & technology her…

Kalender

 1. Åbent Hus på Rønde Højskole den 8. februar

  januar 25 - 17:00 - 19:00
 2. Online meeting for international students

  februar 21 - 14:00 - 15:00
 3. Online informationsmøde den 24. februar

  februar 24 - 16:30 - 18:00

Nyheder

 • Glædelig jul 2021RHE Julehilsen 20216. december 2021 - 14:30

  Rønde Højskole og Efterskole ønsker alle en glædelig jul og et godt nytår.

 • Steffen Tornbjerg, højskolelærer på Business & Economics“Det er ikke en naturlov, at vi alle skal gøre alt det, vores forældres generation har gjort”10. november 2021 - 7:44

  “Fremtiden er højskoleelevernes, og intet er skrevet i sten på lang sigt. Det er ikke en naturlov, at vi alle skal tage et 30-årigt boliglån, arbejde i en bank og gøre alt det, vores forældres generation har gjort.” Derfor er omdrejningspunktet på Business & Economics, at eleverne skal tage ansvar for både deres egen og landets økonomi og forbrug.

 • På sommerhøjskole med din teenager25. august 2021 - 8:38

  Oplev en fantasktisk aktiv uge sammen med din teenager. Familiekurset på Rønde Højskole er for dig , der gerne vil have en aktiv uge med dine børn med unge fra 12 år og opefter. Familiekurset er aktiviteter, sjov og ballade med jævnaldrene samtidig med, at I får god tid sammen som familie. Prøv kræfter med blandt andet kano/kajak, snorkling, fiskeri, kreativitet, klatring på klatrevæg, mountainbike, bålmad, natløb, overnatning i shelter, fortælling, adventure-race, maddyst, slackline, turneringer og sæbekasserally.