Læs mere om Journalistik, medier & kommunikation her:

Læs om tidligere elevers vej til drømmestudiet her:

”Økonomi og erhvervsliv er også at kunne snakke med mennesker”

Nikolaj Winther Olsen bor i København, hvor han arbejder som embedsmand i Skatteministeriet. Han har læst Politik og Administration i Aalborg og Public Opinion and Polling i Essex, England. Og da han tog på Rønde Højskole, var det for at komme ud af sine vante rammer og prøve noget nyt.

”På højskolen fik jeg den ballast, jeg havde brug for til at klare optagelsesprøven på Journalisthøjskolen.”

Kevin Doherty

Kevin havde ikke regnet med at blive forelsket i højskolelivet. Alligevel blev de fire uger på Rønde Højskole til et helt forår, en tatovering – og en plads på drømmestudiet.

Kevin Doherty gik til optagelsesprøve på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i foråret 2018, men kom ikke ind. Efter prøven fik han stukket en flyer i hånden, der reklamerede for en fire ugers journalistisk bootcamp på Rønde Højskole. Lidt modstræbende tilmeldte han sig højskolen.
”Inden opholdet frygtede jeg at skulle bo en måned på højskolen og at møde så mange nye mennesker. Jeg var meget usikker på mig selv, men allerede efter et par uger på højskolen blev jeg fuldstændig forelsket i højskolelivet.

Fire dage hjemme var nok

Det var kun meningen, jeg skulle være der en måned, men efter at have været hjemme i fire dage ringede jeg til forstanderen og spurgte, om der ikke var en seng tilbage hvor som helst på skolen, jeg kunne få. Det var der heldigvis, og jeg kom tilbage og tog resten af forårsopholdet. Den beslutning er jeg lykkelig over i dag,” fortæller Kevin.
I løbet af forårsopholdet gik Kevin til optagelsesprøven og sikrede sig en af de eftertragtede studiepladser.

”Fagligt fik jeg en smag på, hvordan målrettet undervisning i journalistik føles, og vigtigst af alt fik jeg den ballast og træning, jeg havde brug for til at klare optagelsesprøven. Jeg kan endelig begå mig overbevisende i grammatikken, og jeg har prøvet diverse journalistiske genrer, så jeg har en fornemmelse af, hvad de består af,” fortæller han.

Venner for livet

Noget af det, der overraskede Kevin mest ved opholdet var, hvor glad han blev for det sociale liv på højskolen. Det resulterede i en masse nye venskaber – og ikke mindst en tatovering.
”Jeg har fået venner for livet, jeg er blevet en mere åben og selvsikker person, og jeg har fået en højskoletatovering sammen med min bedste kammerat. Det har helt sikkert også gjort mig mere selvsikker, når jeg møder alle mine nye studiekammerater til februar. Det var de bedste seks måneder i mit liv, og jeg kan ikke anbefale det nok til andre,” fortæller Kevin.

Journalistuddannelsen lige om hjørnet

”Lige nu er min drøm at arbejde som journalist for et mediehus, hvor jeg får lov til at lave dybdegående og konstruktiv journalistik enten på skrift eller i radio. Pt. arbejder jeg for at få en god økonomisk ballast, inden jeg starter på journalistuddannelsen. Tanken om, at drømmestudiet ligger lige om hjørnet, giver mig et smil på læben og noget at se frem til.”

Kalender

  1. Online informationsmøde den 27. april

    april 27 - 17:30 - 19:00
  2. Online informationsmøde den 8. maj

    maj 8 - 11:00 - 12:30
  3. Online informationsmøde den 18. maj

    maj 18 - 17:30 - 19:00