Læs mere om Pædagogik og psykologi her:

Pædagogik og psykologi


Overvejer du at arbejde med udvikling og undervisning af børn eller voksne? Her får du både teori og praktik. Læs mere her.

Læs om tidligere elevers vej til drømmestudiet her:

I løbet af sit højskoleophold fik Josefine øjnene op for socialrådgiveruddannelsen

Josefine ville læse psykologi, men for hende blev højskoleopholdet vejen til en ny drøm – og en lidt anderledes playliste på Spotify

Fra psykologi til socialrådgiver

Josefine Gottlieb havde en plan. Hun skulle læse psykologi og ville søge ind gennem kvote 2. Derfor faldt valget på Rønde Højskoles studieforberedende linje Psykologi & Pædagogik.

Hvor hun kunne kombinere fagligheden med en masse andre fag, både kreative fag, outdoor-liv og sportstilbud. Hvad hun ikke lige havde regnet med var det kursskifte, højskoleopholdet kom til at betyde for hendes uddannelsesplaner.

”Det var vigtigt for mig, at den højskole, jeg valgte, også var sjov og højskole-hyggelig ud over det faglige. På Psykologi & Pædagogik lærte jeg rigtig meget om pædagogiske metoder. Og så opdagede jeg socialrådgiveruddannelsen, som nok er det vigtigste jeg fik med. Jeg fandt nemlig ud af, at det er meget mere mig end at studere psykologi, og så fandt jeg min vej, hvilket jeg er så glad for, at jeg fik øjnene op for,” fortæller hun.

Venner for livet

For Josefine blev opholdet også en måde at finde ro i sig selv og tro på, at hun nok skal ende på den rigtige hylde.

”Personligt lærte jeg at tage tingene, som det kommer. Og jeg fandt roen til at vide, at jeg nok skal ende det helt rigtige sted for mig, lige meget hvad der sker. Ud over det opdagede jeg også outdoor-siden af mig selv, hvilket jeg virkelig også tager med mig fra højskolen. Og så fik jeg nogle herregode venner for livet. Og så er jeg blevet rigtig glad for højskolesangbogen og tager den tit frem og synger med til melodierne, der ligger på Spotify, haha,” smiler hun.

Nu er Josefine optaget på socialrådgiveruddannelsen i København og glæder sig til studiestart i sensommeren. ”Det er absolut drømmen! Jeg glæder mig så meget til at starte, og højskolen har virkelig motiveret mig til at komme i gang med studiet og lave alt det, jeg elsker.”