Læs mere om Journalistik, medier & kommunikation her:

Læs om tidligere elevers vej til drømmestudiet her:

Rønde Højskole Science & Technology

Kan du opklare et mord?

På Science & Technology har eleverne udviklet en mordgåde, som højskolens øvrige elever skal løse. En mordgårde trækker på masser af elementer fra Science & Technology, da den løses mest effektivt med naturvidenskabelige værktøjer.

Jeg vidste, jeg var nødt til at gøre noget for at bestå optagelsesprøven

Cindie Madsen studerer journalistik på Danmarks Medie-og Journalisthøjskole i Århus. På Rønde Højskolen oplevede hun, at der var tid til at arbejde med den enkelte elevs styrker og svagheder

Da Cindie Madsen var barn, drømte hun om at blive verdensstjerne, det var næsten lige meget på hvilken måde. Så blev hun ældre, og drømmen ændrede sig til journalistik. Hun tog studentereksamen og begyndte så at arbejde målrettet på at forbedre sine chance for at blive optaget på den eftertragtede drømmeuddannelse.

”Jeg læste tysk op på B-niveau efter gymnasiet. Og ellers valgte jeg bare at arbejde, så jeg kunne spare penge sammen til et højskoleophold, hvor de havde en journalistlinje. For jeg vidste, at jeg skulle gøre noget for at bestå optagelsesprøven. Jeg valgte Rønde Højskole fordi jeg følte, det var et sted, hvor der var tid til den enkelte, og hvor jeg virkelig kunne få noget ud af det fagligt,” fortæller Cindie.

Jeg var ikke kommet ind uden mit højskoleophold

Højskoleopholdet viste sig også at bestå af meget mere end det, Cindie havde forventet.
”Jeg fik rigtig meget med fra skolen fagligt. Jeg fik ikke en manual til, hvordan man består optagelsesprøven, men jeg fik redskaberne til at arbejde med de ting, som jeg havde svært ved. Nogle er gode til grammatik, andre er gode til at være kreative med sproget. På Rønde bliver man set, og man finder ud af, hvad der kører for en, og hvor der skal arbejdes mere for at bestå prøven. Jeg er overbevist om at jeg aldrig var kommet ind, hvis ikke det havde været for Rønde Højskole. Men jeg fik også de bedste venner med fra højskolen! Det er det, der står tydeligst. Ellers fik jeg troen på mig selv og en masse spændende oplevelser. Mødet med de internationale elever giver mere end man lige tror, og var en stor del af min ophold når jeg tænker tilbage. I dag læser jeg på journalisthøjskolen i Aarhus. Det var min største drøm. Og den gik i opfyldelse Sidenhen er der kommet nye drømme til. For hvad skal det føre til? Den nye ‘store’ drøm er at komme i praktik på en radiostation. Og det tror jeg på også kan lykkedes,” fortæller Cindie.

Kalender

 1. Åbent Hus på Rønde Højskole den 26. oktober

  oktober 26 - 17:00 - 19:00
 2. Præsentation af digtsamlingen The Amber Forest af Ian Lukins

  oktober 27 - 19:30 - 21:30
 3. Syng, spis og snak 2. november på Rønde Højskole

  november 2 - 18:30 - 21:00

Nyheder

 • På sommerhøjskole med din teenager25. august 2021 - 8:38

  Oplev en fantasktisk aktiv uge sammen med din teenager. Familiekurset på Rønde Højskole er for dig , der gerne vil have en aktiv uge med dine børn med unge fra 12 år og opefter. Familiekurset er aktiviteter, sjov og ballade med jævnaldrene samtidig med, at I får god tid sammen som familie. Prøv kræfter med blandt andet kano/kajak, snorkling, fiskeri, kreativitet, klatring på klatrevæg, mountainbike, bålmad, natløb, overnatning i shelter, fortælling, adventure-race, maddyst, slackline, turneringer og sæbekasserally.

 • Rønde Højskole Science & TechnologyKan du opklare et mord?18. august 2021 - 12:15

  På Science & Technology har eleverne udviklet en mordgåde, som højskolens øvrige elever skal løse. En mordgårde trækker på masser af elementer fra Science & Technology, da den løses mest effektivt med naturvidenskabelige værktøjer.

 • Visualisering Rønde Høj- og EfterskoleSommerkurser 2022 er klar. Reservér din plads allerede nu.25. juni 2021 - 7:58

  Rønde Højskole er klar med programmet for 2021, og du kan book en plads allerede nu.