Science & Technology


Science & Technology er et arbejdende laboratorium, hvor du får viden om og erfaring med anvendt fysik, kemi, biologi og matematik. Læs mere her.

Læs om tidligere elevers vej til drømmestudiet her:

Eva vil løse fremtidens udfordringer – med bambus

Eva Riisgaard er 19 år og fra Hillerød. Hun er elev på Rønde Højskoles Science & Technologylinje og drømmer om at studere Vand, Bioressourcer & Miljømanagement på DTU.

Eva har altid vidst, hun ville arbejde med noget inden for biologi og kemi, men uden at være sikker på hvad. Men et Åbent Hus-arrangement på Danmarks Tekniske Universitet gav hende mulighed for at være studerende for en dag, og så var hun fast besluttet: det var den vej, hun skulle.

”Jeg drømmer om at forske i bambus, fordi bambus kan være svaret på rigtig mange udfordringer i fremtiden. Det vokser hurtigt, det har antibakterielle kvaliteter, det er vandabsorberende, og det er nemt at nedbryde. Min far importerer og sælger bambus, så det var nok sådan, min interesse for bioressourcer opstod. Og da jeg skal søge optag gennem kvote 2 besluttede jeg mig for, at jeg ville bruge mit sabbatår på noget, der giver mening for mig og mine interesser,” fortæller hun.

Et projekt, der hjælper menneskeheden
Valget faldt på Rønde Højskoles studieforberedende linje Science & Technology, fordi Eva gerne ville være sikker på, om hun skulle gå ingeniørvejen. Hun var egentlig bekymret for, om det var for teknisk en uddannelse for hende, men det er hun ikke længere.
”Science & Technology gav rigtig god mening for det, jeg gerne ville med mit højskoleophold. Og jeg blev bekræftet i, at jeg sagtens kan klare det tekniske i ingeniørfaget, og at jeg er på rette vej. For tiden arbejder vi med sundhedsteknologi, hvor vi laver et et projekt, som skal hjælpe menneskeheden. Mit hold arbejder selvfølgelig med at producere hospitalskitler lavet af bambus – i første omgang mest med teorien bag: hvordan man laver hård bambus om til bambusfibre, og hvordan det går fra et hårdt materiale til et blødt, silkelignenede stof. Og vores underviser siger, at vi måske kan prøve at fremstille det selv. Det kendskab kan jeg tage med mig videre i studiet. Og så er jeg glad for fagene Anvendt Matematik, som understøtter linjefaget godt, og hvor vi arbejder med statistikker, og fagene Programmering og Småspil & Leg, fordi vi lærer at tænke logisk, udvikle nye ideer og lege.”

Læs mere om Science & technology her…

Kalender

 1. Åbent hus den 2. juli

  juli 2 - 17:30 - 20:00

Nyheder

 • Rejser med frivilligt arbejde - Emilie”Højskolen inspirerede mig til at blive frivillig – det havde jeg aldrig selv fundet på.”7. juni 2019 - 13:52

  Emilie Fredsted Dahl læser til jordemoder på UC Syd i Esbjerg. Hun har været med Rønde Højskoles rejseprojekt i Antigua, Guatemala i fire måneder for at arbejde på en børneafdeling på et hospital. For hende har rejsen betydet indblik i en helt anden hospitalskultur – og en ganske særlig tatovering.

 • På sommerhøjskole med din teenager30. april 2019 - 13:38

  Oplev en fantasktisk aktiv uge sammen med din teenager. Familiekurset på Rønde Højskole er for dig , der gerne vil have en aktiv uge med dine børn med unge fra 12 år og opefter. Familiekurset er aktiviteter, sjov og ballade med jævnaldrene samtidig med, at I får god tid sammen som familie. Prøv kræfter med blandt andet kano/kajak, snorkling, fiskeri, kreativitet, klatring på klatrevæg, mountainbike, bålmad, natløb, overnatning i shelter, fortælling, adventure-race, maddyst, slackline, turneringer og sæbekasserally.

 • Vind 20.000 kr. til et højskoleophold12. april 2019 - 11:38

  Vind 20.000 kr. til et højskoleopholdLige nu og frem til 6. maj har du chancen for at deltage i konkurrencen om et gavekort på 20.000 kr. til et højskoleophold. Her er hvad du skal gøre for at deltage i lodtrækningen: