Læs mere om Sygepleje og medicin her:

Sygepleje og medicin

Sygepleje/medicin
Vil du være læge, sygeplejerske, jordemoder, tandlæge eller fysioterapeut? Læs mere om sygepleje og medicin her.

Læs om tidligere elevers vej til drømmestudiet her:

Jeg var ikke parat til at opgive drømmen om medicinstudiet

Jasmin er kommet ind på medicinstudiet på Københavns Universitet. For hende blev opholdet på Rønde Højskole det sidste skub ind på drømmestudiet.

Siden sjette klasse vidste Jasmin Davodi, at hun ville være læge og gik målrettet efter det. Men da gymnasietiden kom, blev hun opslugt at det sociale, og karaktergennemsnittet faldt. En del af hende opgav drømmen en lille smule, men dag, hun fik huen på hovedet, følte hun alligevel, at hun var nødt til at kæmpe for den. Det blev en længere kamp.
”Da jeg blev student, kiggede jeg på de 7 vurderingskriterier og besluttede mig for, at jeg skulle ud og rejse. Jeg valgte 2 hospitalspraktikker af 5 uger hver, og der blev drømmen bare bekræftet. Samtidig havde jeg fået job i hjemmeplejen og frivilligt arbejde på et hospice, så da jeg søgte ind i februar 2016, troede jeg, at jeg havde gjort alt jeg kunne for at komme ind, men det viste sig at jeg tog fejl. For jeg sad den 29. juli og græd. Men jeg var ikke parat til at opgive drømmen, og så fandt jeg Rønde Højskole.”

Fik hjælp til ansøgningen

Jasmin kunne hurtigt se, at linjefaget sygepleje og medicin var oplagt til hende, og at hun kunne få hjælp til at arbejde med sin Kvote 2-ansøgning. Alligevel var hun meget i tvivl, om højskole nu var noget for hende.
”Mig og højskole? Bo sammen og være omkring så mange mennesker? Hele tiden? Jeg overvejede det utrolig meget, for jeg var ikke sikker på at det var noget for mig. Men lige pludselig havde jeg tilmeldt mig, og jeg lagde mit skema efter hvad jeg tænkte, jeg kunne bruge i min ansøgning, så jeg havde selvfølgelig sygepleje og medicin, biokemi og etik og eksistens. Og jeg vil sige, at jeg har fået en grundlæggende forståelse for alle fag og har fundet ud af, hvad der interesserer mig mest. Jeg fik hjælp til min ansøgning og tog et frivillighedsbevis på det lokale Hospice i Rønde. Samtidig har jeg også fået lov til at fordybe mig i andre ting, som havde min interesse, såsom kor eller håndarbejde, hvilket jeg har savnet i min hverdag. For det er jo ikke kun det faglige, det handler om, når man går på højskole. Du får venner for livet, rigtig gode venner. Jeg har også lært utrolig meget om mig selv og hvad jeg er tilpas med. Højskolen har givet mig så meget, så lad mig sige, at jeg er glad for, at jeg ikke blev optaget første gang jeg søgte.”

Læs mere om linjefaget sygepleje og medicin her.

Kalender

 1. Åbent hus den 2. juli

  juli 2 - 17:30 - 20:00

Nyheder

 • Rejser med frivilligt arbejde - Emilie”Højskolen inspirerede mig til at blive frivillig – det havde jeg aldrig selv fundet på.”7. juni 2019 - 13:52

  Emilie Fredsted Dahl læser til jordemoder på UC Syd i Esbjerg. Hun har været med Rønde Højskoles rejseprojekt i Antigua, Guatemala i fire måneder for at arbejde på en børneafdeling på et hospital. For hende har rejsen betydet indblik i en helt anden hospitalskultur – og en ganske særlig tatovering.

 • På sommerhøjskole med din teenager30. april 2019 - 13:38

  Oplev en fantasktisk aktiv uge sammen med din teenager. Familiekurset på Rønde Højskole er for dig , der gerne vil have en aktiv uge med dine børn med unge fra 12 år og opefter. Familiekurset er aktiviteter, sjov og ballade med jævnaldrene samtidig med, at I får god tid sammen som familie. Prøv kræfter med blandt andet kano/kajak, snorkling, fiskeri, kreativitet, klatring på klatrevæg, mountainbike, bålmad, natløb, overnatning i shelter, fortælling, adventure-race, maddyst, slackline, turneringer og sæbekasserally.

 • Vind 20.000 kr. til et højskoleophold12. april 2019 - 11:38

  Vind 20.000 kr. til et højskoleopholdLige nu og frem til 6. maj har du chancen for at deltage i konkurrencen om et gavekort på 20.000 kr. til et højskoleophold. Her er hvad du skal gøre for at deltage i lodtrækningen: