Læs mere om Sygepleje og medicin her:

Sygepleje og medicin

Sygepleje/medicin
Vil du være læge, sygeplejerske, jordemoder, tandlæge eller fysioterapeut? Læs mere om sygepleje og medicin her.

Læs om tidligere elevers vej til drømmestudiet her:

Jeg fik et nyt drømmestudie

Cecilie læser til sygeplejerske på UCC Hillerød. For hende blev opholdet på Rønde Højskole et opgør med nogle fastlåste forventninger til sig selv.

Egentlig var drømmen at blive læge. Kirurg, for at være helt præcis.  Men Cecilie Bidsted havde ikke karaktergennemsnittet til at blive optaget på drømmestudiet, og så gik jagten ind på nye muligheder.
”Jeg overvejede at tage ud at rejse, men det er ikke alle rejser der gælder i en kvote 2-ansøgning. Det er nemlig hvad man laver det pågældende sted, der tæller, og det var for stort et sats for mig. Jeg søgte i stedet på nettet og så, at relevante højskoleophold ville give nogle point i forhold til kvote 2-ansøgningen. Derfor tog jeg på sygepleje/medicinlinjen på Rønde Højskole. Og selv om jeg fik mange ting med mig fagligt, var det personlige udbytte langt større. Jeg har lært mig selv og mine grænser meget bedre at kende. Jeg har lært hvordan det er at indgå i et fantastisk fællesskab, hvor alle på en eller anden måde er lige, selvom man kommer i mange forskellige afskygninger. Og vigtigst af alt lærte jeg mange forskellige og fantastiske mennesker at kende, som jeg er stolt af at kunne kalde mine venner.”

Glad for det uventede

For Cecilie betød højskoleopholdet et vigtigt opgør med sine egne forventninger til sig selv.
”Selvom drømmen var at læse medicin, er jeg nu kommet ind på Professionshøjskolen UCC i Hillerød, hvor jeg er så heldig at skulle studere til sygeplejerske. Først følte jeg det som et nederlag, men jeg opdagede senere, at jeg bare havde haft forkerte forventninger til mig selv, og at jeg kommer til at elske at have mere med mennesker at gøre. Jeg er ikke i tvivl om, at det både bliver et drømmestudie, og senere hen et drømmejob for mig. Man skal huske ikke at sætte for faste krav til sig selv, for nogle gange er det det uventede, man i sidste ende bliver gladest for. Det har højskolen i høj grad lært mig. Jeg har fundet mig selv.”

Læs mere om sygepleje og medicin her.

Kalender

 1. Åbent hus den 2. juli

  juli 2 - 17:30 - 20:00

Nyheder

 • Rejser med frivilligt arbejde - Emilie”Højskolen inspirerede mig til at blive frivillig – det havde jeg aldrig selv fundet på.”7. juni 2019 - 13:52

  Emilie Fredsted Dahl læser til jordemoder på UC Syd i Esbjerg. Hun har været med Rønde Højskoles rejseprojekt i Antigua, Guatemala i fire måneder for at arbejde på en børneafdeling på et hospital. For hende har rejsen betydet indblik i en helt anden hospitalskultur – og en ganske særlig tatovering.

 • På sommerhøjskole med din teenager30. april 2019 - 13:38

  Oplev en fantasktisk aktiv uge sammen med din teenager. Familiekurset på Rønde Højskole er for dig , der gerne vil have en aktiv uge med dine børn med unge fra 12 år og opefter. Familiekurset er aktiviteter, sjov og ballade med jævnaldrene samtidig med, at I får god tid sammen som familie. Prøv kræfter med blandt andet kano/kajak, snorkling, fiskeri, kreativitet, klatring på klatrevæg, mountainbike, bålmad, natløb, overnatning i shelter, fortælling, adventure-race, maddyst, slackline, turneringer og sæbekasserally.

 • Vind 20.000 kr. til et højskoleophold12. april 2019 - 11:38

  Vind 20.000 kr. til et højskoleopholdLige nu og frem til 6. maj har du chancen for at deltage i konkurrencen om et gavekort på 20.000 kr. til et højskoleophold. Her er hvad du skal gøre for at deltage i lodtrækningen: