Læs mere om Journalistik, medier & kommunikation her:

Læs om tidligere elevers vej til drømmestudiet her:

Jeg vidste, jeg var nødt til at gøre noget for at bestå optagelsesprøven

Cindie Madsen studerer journalistik på Danmarks Medie-og Journalisthøjskole i Århus. På Rønde Højskolen oplevede hun, at der var tid til at arbejde med den enkelte elevs styrker og svagheder

Da Cindie Madsen var barn, drømte hun om at blive verdensstjerne, det var næsten lige meget på hvilken måde. Så blev hun ældre, og drømmen ændrede sig til journalistik. Hun tog studentereksamen og begyndte så at arbejde målrettet på at forbedre sine chance for at blive optaget på den eftertragtede drømmeuddannelse.

”Jeg læste tysk op på B-niveau efter gymnasiet. Og ellers valgte jeg bare at arbejde, så jeg kunne spare penge sammen til et højskoleophold, hvor de havde en journalistlinje. For jeg vidste, at jeg skulle gøre noget for at bestå optagelsesprøven. Jeg valgte Rønde Højskole fordi jeg følte, det var et sted, hvor der var tid til den enkelte, og hvor jeg virkelig kunne få noget ud af det fagligt,” fortæller Cindie.

Jeg var ikke kommet ind uden mit højskoleophold

Højskoleopholdet viste sig også at bestå af meget mere end det, Cindie havde forventet.
”Jeg fik rigtig meget med fra skolen fagligt. Jeg fik ikke en manual til, hvordan man består optagelsesprøven, men jeg fik redskaberne til at arbejde med de ting, som jeg havde svært ved. Nogle er gode til grammatik, andre er gode til at være kreative med sproget. På Rønde bliver man set, og man finder ud af, hvad der kører for en, og hvor der skal arbejdes mere for at bestå prøven. Jeg er overbevist om at jeg aldrig var kommet ind, hvis ikke det havde været for Rønde Højskole. Men jeg fik også de bedste venner med fra højskolen! Det er det, der står tydeligst. Ellers fik jeg troen på mig selv og en masse spændende oplevelser. Mødet med de internationale elever giver mere end man lige tror, og var en stor del af min ophold når jeg tænker tilbage. I dag læser jeg på journalisthøjskolen i Aarhus. Det var min største drøm. Og den gik i opfyldelse Sidenhen er der kommet nye drømme til. For hvad skal det føre til? Den nye ‘store’ drøm er at komme i praktik på en radiostation. Og det tror jeg på også kan lykkedes,” fortæller Cindie.

Kalender

 1. Åbent hus den 2. juli

  juli 2 - 17:30 - 20:00

Nyheder

 • Rejser med frivilligt arbejde - Emilie”Højskolen inspirerede mig til at blive frivillig – det havde jeg aldrig selv fundet på.”7. juni 2019 - 13:52

  Emilie Fredsted Dahl læser til jordemoder på UC Syd i Esbjerg. Hun har været med Rønde Højskoles rejseprojekt i Antigua, Guatemala i fire måneder for at arbejde på en børneafdeling på et hospital. For hende har rejsen betydet indblik i en helt anden hospitalskultur – og en ganske særlig tatovering.

 • På sommerhøjskole med din teenager30. april 2019 - 13:38

  Oplev en fantasktisk aktiv uge sammen med din teenager. Familiekurset på Rønde Højskole er for dig , der gerne vil have en aktiv uge med dine børn med unge fra 12 år og opefter. Familiekurset er aktiviteter, sjov og ballade med jævnaldrene samtidig med, at I får god tid sammen som familie. Prøv kræfter med blandt andet kano/kajak, snorkling, fiskeri, kreativitet, klatring på klatrevæg, mountainbike, bålmad, natløb, overnatning i shelter, fortælling, adventure-race, maddyst, slackline, turneringer og sæbekasserally.

 • Vind 20.000 kr. til et højskoleophold12. april 2019 - 11:38

  Vind 20.000 kr. til et højskoleopholdLige nu og frem til 6. maj har du chancen for at deltage i konkurrencen om et gavekort på 20.000 kr. til et højskoleophold. Her er hvad du skal gøre for at deltage i lodtrækningen: