Læs mere om Sygepleje og medicin her:

Sygepleje og medicin

Sygepleje/medicin
Vil du være læge, sygeplejerske, jordemoder, tandlæge eller fysioterapeut? Læs mere om sygepleje og medicinlinje her.

Læs om tidligere elevers vej til drømmestudiet her:

Jeg føler stadig, jeg kommer lidt hjem, når jeg besøger højskolen

Malene Worm læser til jordemoder på UCSyd i Esbjerg. For hende betød opholdet på Rønde Højskole en lidt større horisont.

Malene ville være jordemoder – så meget var hun sikker på. Men vejen derhen var lang. Først tog hun en HF, så engagerede hun sig i frivilligt arbejde i en fritidsklub, og så gik turen omkring den studieforberedende højskole i Rønde.
”Jeg havde været på højskole en gang før og oplevet den helt specielle følelse, man får som højskoleelev. Jeg så det desuden som en oplagt mulighed for at tilegne mig mere viden på sygepleje- og medicinlinjen, og dermed have større chance for at blive optaget på drømmestudiet. Og det fik jeg heldigvis ret i. Jeg fik masser af viden omkring det sygeplejefaglige, som jeg kunne bruge videre på min nuværende uddannelse. Men jeg fik også udvidet min horisont i andre fag som psykologi og etik og fik lov til at udforske mine kreative sider i design og keramik.”

”Jeg blev helt klar til uddannelsen”

Selv om det faglige udbytte var stort, blev det sociale mindst lige så vigtigt for Malene. I dag kommer hun tit tilbage på højskolen både som frivillig og som gæstelærer, når kommende jordemoderstuderende skal vide mere om studiet.
”Jeg fik jo en flok helt fantastisk venner og en fed oplevelse. Det sammenhold, et ophold giver, både med de andre elever, lærerne, køkkenpersonalet og så videre, er utrolig rart og man føler altid, man kommer lidt hjem igen, når man besøger skolen efter endt ophold. Desuden udviklede jeg mig personligt og fagligt så jeg følte, at jeg nu var helt klar til at søge ind på jordemoderuddannelsen. Jeg er færdiguddannet til sommer! Og dét er i den grad DRØMMEN!”

Kalender

 1. Åbent hus den 2. juli

  juli 2 - 17:30 - 20:00

Nyheder

 • Rejser med frivilligt arbejde - Emilie”Højskolen inspirerede mig til at blive frivillig – det havde jeg aldrig selv fundet på.”7. juni 2019 - 13:52

  Emilie Fredsted Dahl læser til jordemoder på UC Syd i Esbjerg. Hun har været med Rønde Højskoles rejseprojekt i Antigua, Guatemala i fire måneder for at arbejde på en børneafdeling på et hospital. For hende har rejsen betydet indblik i en helt anden hospitalskultur – og en ganske særlig tatovering.

 • På sommerhøjskole med din teenager30. april 2019 - 13:38

  Oplev en fantasktisk aktiv uge sammen med din teenager. Familiekurset på Rønde Højskole er for dig , der gerne vil have en aktiv uge med dine børn med unge fra 12 år og opefter. Familiekurset er aktiviteter, sjov og ballade med jævnaldrene samtidig med, at I får god tid sammen som familie. Prøv kræfter med blandt andet kano/kajak, snorkling, fiskeri, kreativitet, klatring på klatrevæg, mountainbike, bålmad, natløb, overnatning i shelter, fortælling, adventure-race, maddyst, slackline, turneringer og sæbekasserally.

 • Vind 20.000 kr. til et højskoleophold12. april 2019 - 11:38

  Vind 20.000 kr. til et højskoleopholdLige nu og frem til 6. maj har du chancen for at deltage i konkurrencen om et gavekort på 20.000 kr. til et højskoleophold. Her er hvad du skal gøre for at deltage i lodtrækningen: