Læs mere om Pædagogik og psykologi her:

Pædagogik og psykologi


Overvejer du at arbejde med udvikling og undervisning af børn eller voksne? Her får du både teori og praktik. Læs mere her.

Læs om tidligere elevers vej til drømmestudiet her:

Det var vigtigt for mig at blive afklaret og få valgt rigtig

Anna Vainö studerer psykomotorik på Professionshøjskolen i København. For hende åbnede højskoleopholdet kombineret med rejseprojektet døren til uddannelsen.

Da Anna Vainö startede på højskolen, håbede hun på at finde den uddannelse, der passede perfekt til hende. Hun havde en ide om, at hun muligvis skulle være pædagog og i hvert fald arbejde med mennesker.
”For mig var vejen til uddannelsen meget mere ”oppe i hovedet”. Jeg havde brug for afklaring i forhold til, om jeg nu fik valgt rigtigt, og jeg havde brug for motivation til at starte. Jeg valgte Rønde højskole i håb om at det ville åbne mine øjne for nogle uddannelser, som jeg måske ikke selv havde opdaget, og for at udforske mine interesser og blive klogere på, hvad jeg skulle resten af livet. Og så opdagede jeg psykomotorik,” fortæller hun.

”Pludselig var jeg interesseret i skolen”

Anna valgte at kombinere psykologisk og pædagogisk linje med højskolens rejseprojekt. Det bragte hende til Sydafrika som volontør på et børnehjem og til Cambodja.
”Rent fagligt fik jeg virkelig meget med. Aldrig har jeg været interesseret i skolen, men på højskolen var det en helt anden sag. Jeg glædede mig til timer, læste ekstra i fritiden og udviklede mig meget fagligt. Som håbet fik de fantastiske linjelærere også åbnet mine øjne for min drømme uddannelse. Personligt fik jeg også rigtig meget ud af højskolen. I mødet med så mange forskellige mennesker lærer man rigtig meget om sig selv. At være omgivet af personer, der kæmper for at komme ind på deres drømmestudie, er meget motiverende. Ud over det sætter mødet med internationale elever og flygtninge ens eget liv i et større perspektiv.  Og nu er jeg startet på studiet! Jeg er så super privilegeret, at højskolen kombineret med rejseprojektet og tidligere arbejdserfaring gav mig en billet direkte ind på Psykomotorisk terapeut-uddannelsen i Hillerød. Så nu starter tilværelsen som studerende i Danmarks hovedstad, og lige nu er det min allerstørste drøm!”

Kalender

 1. Åbent hus den 2. juli

  juli 2 - 17:30 - 20:00

Nyheder

 • Rejser med frivilligt arbejde - Emilie”Højskolen inspirerede mig til at blive frivillig – det havde jeg aldrig selv fundet på.”7. juni 2019 - 13:52

  Emilie Fredsted Dahl læser til jordemoder på UC Syd i Esbjerg. Hun har været med Rønde Højskoles rejseprojekt i Antigua, Guatemala i fire måneder for at arbejde på en børneafdeling på et hospital. For hende har rejsen betydet indblik i en helt anden hospitalskultur – og en ganske særlig tatovering.

 • På sommerhøjskole med din teenager30. april 2019 - 13:38

  Oplev en fantasktisk aktiv uge sammen med din teenager. Familiekurset på Rønde Højskole er for dig , der gerne vil have en aktiv uge med dine børn med unge fra 12 år og opefter. Familiekurset er aktiviteter, sjov og ballade med jævnaldrene samtidig med, at I får god tid sammen som familie. Prøv kræfter med blandt andet kano/kajak, snorkling, fiskeri, kreativitet, klatring på klatrevæg, mountainbike, bålmad, natløb, overnatning i shelter, fortælling, adventure-race, maddyst, slackline, turneringer og sæbekasserally.

 • Vind 20.000 kr. til et højskoleophold12. april 2019 - 11:38

  Vind 20.000 kr. til et højskoleopholdLige nu og frem til 6. maj har du chancen for at deltage i konkurrencen om et gavekort på 20.000 kr. til et højskoleophold. Her er hvad du skal gøre for at deltage i lodtrækningen: