Læs mere om Science & Technology her:

Science & Technology


Science & Technology er et arbejdende laboratorium, hvor du får viden om og erfaring med anvendt fysik, kemi, biologi og matematik. Læs mere her.

Læs om tidligere elevers vej til drømmestudiet her:

Rønde Højskole Science & Technology

Kan du opklare et mord?

På Science & Technology har eleverne udviklet en mordgåde, som højskolens øvrige elever skal løse. En mordgårde trækker på masser af elementer fra Science & Technology, da den løses mest effektivt med naturvidenskabelige værktøjer.

Højskolen gjorde mig åben og udadvendt

Klodiana studerer til forsyningsingeniør på Via University College i Horsens. På højskolen fik hun for alvor blod på tanden i forhold til at forfølge sin drøm om at arbejde med bæredygtighed i byudvikling.

Klodiana Saraci kommer oprindelig fra Albanien. For hende blev højskoleopholdet en mulighed for at studere og arbejde i det land, hun altid har drømt om: Danmark.

”Min drøm var at tage en uddannelse i Skandinavien og at lære den vestlige kultur at kende. Jeg havde en uddannelse fra Albanien som kemiker, og den kunne jeg godt tænke mig at læse videre på i et skandinavisk land. Rent fagligt blev højskolen det løft, jeg havde brug for. Både på teknologi- og miljølinjen, men også inden for musik, kunst kultur og samfundsfag. Det har gjort, at i dag kan jeg begå mig i det danske samfund.”

Læs mere om Science & Technology her…

”Højskolen er vejen til ingeniørdrømmen”
Ud over det faglige fik højskoleopholdet også en vigtig rolle at spille i den før så generte piges udvikling.

”Jeg har udviklet mig fra at være en lidt indelukket og genert person til at være meget åben og udadvendt. Jeg lærte at være en del af en gruppe, og så har jeg lært at være ansvarlig og selvstændig. Det er fuldstændig afgørende på mit studie. Og nu er jeg i gang med min drømmeuddannelse, og det er højskolen, der har hjulpet mig videre til det – 100 procent!”

Kalender

 1. Åbent Hus på Rønde Højskole den 8. februar

  januar 25 - 17:00 - 19:00
 2. Online meeting for international students

  februar 21 - 14:00 - 15:00
 3. Online informationsmøde den 24. februar

  februar 24 - 16:30 - 18:00

Nyheder

 • Glædelig jul 2021RHE Julehilsen 20216. december 2021 - 14:30

  Rønde Højskole og Efterskole ønsker alle en glædelig jul og et godt nytår.

 • Steffen Tornbjerg, højskolelærer på Business & Economics“Det er ikke en naturlov, at vi alle skal gøre alt det, vores forældres generation har gjort”10. november 2021 - 7:44

  “Fremtiden er højskoleelevernes, og intet er skrevet i sten på lang sigt. Det er ikke en naturlov, at vi alle skal tage et 30-årigt boliglån, arbejde i en bank og gøre alt det, vores forældres generation har gjort.” Derfor er omdrejningspunktet på Business & Economics, at eleverne skal tage ansvar for både deres egen og landets økonomi og forbrug.

 • På sommerhøjskole med din teenager25. august 2021 - 8:38

  Oplev en fantasktisk aktiv uge sammen med din teenager. Familiekurset på Rønde Højskole er for dig , der gerne vil have en aktiv uge med dine børn med unge fra 12 år og opefter. Familiekurset er aktiviteter, sjov og ballade med jævnaldrene samtidig med, at I får god tid sammen som familie. Prøv kræfter med blandt andet kano/kajak, snorkling, fiskeri, kreativitet, klatring på klatrevæg, mountainbike, bålmad, natløb, overnatning i shelter, fortælling, adventure-race, maddyst, slackline, turneringer og sæbekasserally.