Læs mere om Sygepleje og medicin her:

Sygepleje og medicin

Sygepleje/medicin
Vil du være læge, sygeplejerske, jordemoder, tandlæge eller fysioterapeut? Læs mere om sygepleje og medicinlinje her.

Læs om tidligere elevers vej til drømmestudiet her:

Jesper - elev på Rønde Højskole

For Jesper var det oplagt at koble interessen for business med et højskoleophold

Jesper vil hjælpe danske virksomheder med at slå igennem på det europæiske marked. Derfor har han valgt Business & Economics-linjen på Rønde Højskole. For Jesper giver den studieforberedende linje et godt fundament for en uddannelse på CBS eller BSS, hvor han drømmer om at læse en HA i European Business eller erhvervsøkonomi.

Sygepleje og medicin var den perfekte overgang til Jordemoder-
uddannelsen

Rønde Højskole var en måde for Cecilie at holde sine kundskaber ved lige på, imens hun ventede på studiepladsen på Jordemoderuddannelsen.

Sygepleje- og medicin

”Min vejleder mente, højskolen lige ville være noget for mig”

Cecilie Bundgaard læser til jordemoder på UCN Aalborg. For hende var højskolen en måde at holde sine kundskaber ved lige på, imens hun ventede på den eftertragtede studieplads. Da Cecilie fandt ud at, at hun ville være jordemoder, måtte hun væbne sig med tålmodighed. Der skulle læses nogle enkeltfag, men ingen af dem berettigede Cecilie til SU. Og da studiepladsen var i hus med en standby-plads, ville hun gerne bruge sin tid fornuftigt.

Læs mere om Rønde Højskoles sygepleje og medicinlinje her…

”Jeg ville gerne have en tid i mit liv, hvor jeg beskæftigede mig med noget relevant og holdt skolen lidt ved lige. Og så ville jeg også gerne noget hygge og rart. Og da de enkeltfag, jeg fandt interessante ikke var SU-berretigede mente min uddannelsesvejleder, at højskolen lige ville være noget for mig. Og det fik hun heldigvis ret i,” fortæller Cecilie.

”Jeg er meget andet end en skolepige”

Cecilie havde altid knoklet på i skolen, men på højskolen blev hun langt mere bevidst om de andre sider, hun også rummer, og som er vigtige på et studie.

”Jeg var utrolig glad for undervisningen på medicin og sygeplejelinjen, hvor vi havde en utrolig dygtig medicinstuderende til lærer. Men jeg fandt også ud af, at jeg er meget andet end en skolepige, og det finder man ud af på højskole. Nu læser jeg til jordemoder, og det er drømmen. I hvert fald i udgangspunktet. Men både fødegangen og resten af systemet er alt for presset,” fortæller hun.

Studentum.dk har lavet en guiden Sådan kommer du ind på jordemoderstudiet gennem kvote 2 – læs den her

Kalender

  1. Online informationsmøde den 18. maj

    maj 18 - 17:30 - 19:00
  2. Online informationsmøde den 8. juni

    juni 8 - 17:30 - 19:00

”Fagligt fik jeg mest ud af anatomiundervisningen på højskolen. Personligt var mit højskoleophold et af de skelsættende øjeblikke i mit liv. Jeg har mødt nogle af mine stadigvæk meget gode venner på højskolen. Det var en sjov og en sidste, på nogle områder, ubekymret tid, hvor verden stod stille i 4 måneder.”

”Jeg var utrolig glad for undervisningen på medicin/ sygeplejelinjen, hvor vi havde en utrolig dygtig medicinstuderende til lærer. Men jeg fandt også ud af, at jeg er meget andet end en skolepige, og det finder man ud af på højskole. Nu læser jeg til jordemoder, og det er drømmen. I hvert fald i udgangspunktet. Men både fødegangen og resten af systemet er alt for presset,”