Vejen til medicinstudiet var kringlet

Bjarke Laursen studerer medicin på Århus Universitet. For ham betød turen omkring Rønde Højskoles sygepleje og medicinlinje et stærkt netværk og en fordel i sin ansøgning til studiet.

bjarke

Bjarke Laursen har altid vidst, han ville være læge, men vejen dertil var ikke så ligetil. Efter studentereksamen måtte han læse op til matematik A-niveau, og så trak udlængslen i ham. Det blev til et semester i Australien med infektionsmedicin, biokemi og biologi. Og så meldte han sig på sygepleje og medicinlinjen på Rønde Højskole.

”Grunden til, at det blev Rønde, var, at flere af medicinstudierne gav udtryk for, at de gerne så, at man havde været netop på Rønde på grund af sygepleje og medicinlinjen, fordi den indeholdt både anatomi, biokemi og førstehjælpsundervisning,” fortæller han.

”Højskoleopholdet var skelsættende”

Efter højskoleopholdet fik Bjarke plads på molekylær medicin i Aarhus, hvor han læste i 2 år. I sommeren 2009 blev han optaget på medicinstudiet på Syddansk Universitet i Odense. Efter endt bachelor overflyttede han til Aarhus Universitet, hvor han er færdig som læge om et par måneder.

”Fagligt fik jeg mest ud af anatomiundervisningen på højskolen. Personligt var mit højskoleophold et af de skelsættende øjeblikke i mit liv. Jeg har mødt nogle af mine stadigvæk meget gode venner på højskolen. Det var en sjov og en sidste, på nogle områder, ubekymret tid, hvor verden stod stille i 4 måneder,” fortæller han.

For Bjarke blev højskoleopholdet en vigtig byggesten på vejen til drømmestudiet.

”Det har været en lang vej hertil, men en af grunden til, at jeg er her nu, er bestemt mit højskoleophold, som jeg ikke ville have været foruden. Og drømmen har jeg fundet ud af hen ad vejen på studiet. Før vidste jeg bare jeg gerne ville være læge. Nu ved jeg at jeg nok gerne vil være øre – næse- halslæge,” fortæller han.

1. Åbent Hus den 12. september

september 12 - 17:30 - 20:00
  2. Elevstævne RHE 2017

september 30 - 11:00 - oktober 1 - 10:00
  3. Foredrag: Rasmus Tantholdt – Verden er stadig ny

oktober 3 - 19:00 - 20:30

”Fagligt fik jeg mest ud af anatomiundervisningen på højskolen. Personligt var mit højskoleophold et af de skelsættende øjeblikke i mit liv. Jeg har mødt nogle af mine stadigvæk meget gode venner på højskolen. Det var en sjov og en sidste, på nogle områder, ubekymret tid, hvor verden stod stille i 4 måneder.”

PeterLæge

”Jeg var utrolig glad for undervisningen på medicin/ sygeplejelinjen, hvor vi havde en utrolig dygtig medicinstuderende til lærer. Men jeg fandt også ud af, at jeg er meget andet end en skolepige, og det finder man ud af på højskole. Nu læser jeg til jordemoder, og det er drømmen. I hvert fald i udgangspunktet. Men både fødegangen og resten af systemet er alt for presset,”

Cecilie
CecilieJordemoder