Læs mere om Sygepleje og medicin her:

Sygepleje og medicin

Sygepleje/medicin
Vil du være læge, sygeplejerske, jordemoder, tandlæge eller fysioterapeut? Læs mere om sygepleje og medicinlinje her.

Læs om tidligere elevers vej til drømmestudiet her:

Jesper - elev på Rønde Højskole

For Jesper var det oplagt at koble interessen for business med et højskoleophold

Jesper vil hjælpe danske virksomheder med at slå igennem på det europæiske marked. Derfor har han valgt Business & Economics-linjen på Rønde Højskole. For Jesper giver den studieforberedende linje et godt fundament for en uddannelse på CBS eller BSS, hvor han drømmer om at læse en HA i European Business eller erhvervsøkonomi.

Vejen til medicinstudiet var kringlet

Bjarke Laursen studerer medicin på Århus Universitet. For ham betød turen omkring Rønde Højskoles sygepleje og medicinlinje et stærkt netværk og en fordel i sin ansøgning til studiet.

bjarke

Bjarke Laursen har altid vidst, han ville være læge, men vejen dertil var ikke så ligetil. Efter studentereksamen måtte han læse op til matematik A-niveau, og så trak udlængslen i ham. Det blev til et semester i Australien med infektionsmedicin, biokemi og biologi. Og så meldte han sig på sygepleje og medicinlinjen på Rønde Højskole.

”Grunden til, at det blev Rønde, var, at flere af medicinstudierne gav udtryk for, at de gerne så, at man havde været netop på Rønde på grund af sygepleje og medicinlinjen, fordi den indeholdt både anatomi, biokemi og førstehjælpsundervisning,” fortæller han.

”Højskoleopholdet var skelsættende”

Efter højskoleopholdet fik Bjarke plads på molekylær medicin i Aarhus, hvor han læste i 2 år. I sommeren 2009 blev han optaget på medicinstudiet på Syddansk Universitet i Odense. Efter endt bachelor overflyttede han til Aarhus Universitet, hvor han er færdig som læge om et par måneder.

”Fagligt fik jeg mest ud af anatomiundervisningen på højskolen. Personligt var mit højskoleophold et af de skelsættende øjeblikke i mit liv. Jeg har mødt nogle af mine stadigvæk meget gode venner på højskolen. Det var en sjov og en sidste, på nogle områder, ubekymret tid, hvor verden stod stille i 4 måneder,” fortæller han.

For Bjarke blev højskoleopholdet en vigtig byggesten på vejen til drømmestudiet.

”Det har været en lang vej hertil, men en af grunden til, at jeg er her nu, er bestemt mit højskoleophold, som jeg ikke ville have været foruden. Og drømmen har jeg fundet ud af hen ad vejen på studiet. Før vidste jeg bare jeg gerne ville være læge. Nu ved jeg at jeg nok gerne vil være øre – næse- halslæge,” fortæller han.

Kalender

  1. Åbent Hus på Rønde Højskole den 2. august

    august 2 - 17:00 - 18:30
  2. Åbent Hus på Rønde Højskole den 9. august

    august 9 - 17:00 - 19:00
  3. Åbent Hus på Rønde Højskole den 26. august

    august 26 - 17:00 - 19:00

”Fagligt fik jeg mest ud af anatomiundervisningen på højskolen. Personligt var mit højskoleophold et af de skelsættende øjeblikke i mit liv. Jeg har mødt nogle af mine stadigvæk meget gode venner på højskolen. Det var en sjov og en sidste, på nogle områder, ubekymret tid, hvor verden stod stille i 4 måneder.”

”Jeg var utrolig glad for undervisningen på medicin/ sygeplejelinjen, hvor vi havde en utrolig dygtig medicinstuderende til lærer. Men jeg fandt også ud af, at jeg er meget andet end en skolepige, og det finder man ud af på højskole. Nu læser jeg til jordemoder, og det er drømmen. I hvert fald i udgangspunktet. Men både fødegangen og resten af systemet er alt for presset,”